Tenisz: Ivan Lendl ismét Andy Murray edzői csapatában

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2022.03.04. 15:28
null
Ivan Lendl ismét Andy Murray edzői csapatában (Fotó: AFP)
Négy és fél év szünet után újra együtt dolgozik Andy Murray és a nyolcvanas évek egyik legjobb teniszezője, Ivan Lendl – írja az MTI.


A skót játékos menedzsere pénteken jelentette be, hogy ügyfele edzői stábjában a következő hónapokban ismét ott lesz a csehszlovákból amerikaivá lett szakember. Korábbi együttműködésük során Murray három Grand Slam-trófeát gyűjtött, 2012-ben és 2016-ban pedig megnyerte egyesben az olimpiát.

A terv az, hogy az április 3-án záruló miami torna után, az Egyesült Államokban tartanak egy közös, többhetes „edzőtábort.” A volt világelső várhatóan kihagyja a salakpályás szezont, s már a következő hónaptól a június 27-én kezdődő wimbledoni bajnokságra készül.

A hosszú ideig a csípőjével bajlódó, 34 éves Murray jelenleg 84. a világranglistán, idei mérlege nyolc győzelem és hat vereség. Pályafutása legnagyobb sikereit a nyolcszoros GS-győztes, most 61 esztendős Lendl irányítása alatt érte el: 2012-ben győzött a US Openen, majd 2013-ban és 2016-ban is nyert Wimbledonban, az első alkalommal 77 év után az első brit férfi játékos lett, aki egyesben diadalmaskodni tudott az All England Clubban.

A két fél 2014 és 2016 között szüneteltette együttműködését, majd legutóbb 2017 novemberében váltak el útjaik, a mostani tehát már a harmadik közös időszakuk lesz.

Murray az ATP-rangsor élére is akkor került – 2016 novemberében –, amikor Lendl volt az edzője.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik