Hopman-kupa: szettet sem nyertek, mégis győztek az amerikaiak

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2018.01.02. 09:16
null
Jack Sock csípője megsérült, fel is kellett adnia a mérkőzést (Fotó: AFP)
Az Egyesült Államok csapata a második mérkőzését is megnyerte a Perthben zajló Hopman-kupán, a teniszezők nem hivatalos vegyescsapat-világbajnokságán, a keddi, japánok elleni csonka találkozó azonban vezéráldozattal járt, Jack Sock ugyanis megsérült.

 

 

Az amerikai játékos az egyes meccs második szettjének elején elcsúszott, és meghúzódott a csípője, emiatt fel is kellett adnia a találkozót. Egyelőre nem tudni, hogy a sérülése mennyire befolyásolja a további szereplését a Hopman-kupán, illetve a részvételét a január 15-én kezdődő Australian Openen.

A női egyes, valamint a vegyes páros mérkőzést el sem tudták kezdeni, miután Oszaka Naomi betegség miatt visszalépett, így CoCo Vandeweghe, illetve az amerikai duó játék nélkül győzött. A végeredmény így 2:1 lett, mivel Jock sérülése előtt Oszaka volt az első, aki visszalépett.

Hogy a nézők ne maradjanak látnivaló nélkül, versenyen kívül azért lejátszották az utóbbi két összecsapást, amelyen a 19 éves ausztrál Maddison Inglis ugrott be Oszaka helyére – a helyi játékost reggel ébresztették a szervezők azzal, hogy pályára kell lépnie –, Vandeweghe párostársa pedig edzője, az ugyancsak ausztrál, 1987-ben wimbledoni bajnok Pat Cash volt.

HOPMAN-KUPA

B-CSOPORT, 2. FORDULÓ
Egyesült Államok–Japán 2:1
CoCo Vandeweghe–Oszaka Naomi – játék nélkül
Jack Sock–Szugita Juicsi 6:7 (1–7), 1:1-nél Sock feladta
Vandeweghe, Sock–Oszaka, Szugita – játék nélkül

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik