Australian Open: Babos bejelentette, nem indul el párosban

K. R./H. K.K. R./H. K.
Vágólapra másolva!
2021.02.05. 10:15
null
Babos Tímea (jobbra) nem csak Mladenoviccsal nem indul párosban az idei Australian Openen (Fotó: AFP)
Babos Tímea a hivatalos közösségi oldalán jelentette be, hogy mivel nem talált olyan partnert, akivel meglátása szerint esélyes lehet a végső győzelemre, nem indul el párosban a hamarosan rajtoló Australian Openen.

Mint ismert, a lábsérüléssel bajlódó Kristina Mladenovic kedden hivatalosan is visszalépett párosban az Australian Opentől – a hírt a Nemzeti Sport érdeklődésére akkor megerősítette Babos Tímea is, hozzátéve, hogy rettenetesen csalódott és gyors gyógyulást kíván francia társának.

BABOS BELGA ELLENFELET KAPOTT
Babos Tímea sorozatban kilencedszer szerepel az Australian Open főtábláján. A legutóbbi nyolc alkalom során háromszor jutott tovább a második fordulóba. A 27 éves teniszező a belga Ysaline Bonaventure-rel kezd, aki 123. a világranglistán. A második körben Babos az amerikai Alison Riskével vagy az orosz Anasztaszja Potapovával mérkőzhet meg. (R. B.)
A TELJES SORSOLÁST ITT MEGTEKINTHETI!

Mladenovic sérülése miatt Babos Tímea az elmúlt napokban azon fáradozott, hogy olyan játékost találjon, akivel elindulhat párosban, és a végső siker is összejöhet.

A magyar teniszezőnő friss, pénteki Facebook-videójában tiszta vizet öntött a pohárba: mint Babos elárulta, Mladenovic azt mondta neki, fáj a lába, emiatt pedig nem tudna egyéniben és párosban is egyszerre játszani.

Babos Tímea ennek kapcsán arról beszélt, elfogadja, de nem érti meg Kristina Mladenovic döntését, ám miután ilyen rövid idő alatt nem talált olyan társat, akivel esélye lehetne a végső győzelemre, nem indul el ő sem párosban, és csak az egyesre koncentrál.

„Amit tisztázni szeretnék, hogy nem vesztünk össze a karanténban töltött két hét alatt, nem ő rúgott ki engem, mint ahogy én sem őt, ez most csak erre az időszakra, erre a két versenyre szól. Nagyon remélem, hogy az Australian Open után ismét együtt játszunk majd. Most hagyjuk ezt a történetet picit leülepedni, a verseny után beszélünk róla, mi legyen a folytatás.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik