Aus. Open: az egyesben világelső Barty lesz Brady párostársa

Vágólapra másolva!
2020.12.30. 14:14
null
Jennifer Brady Ashleigh Barty társa lesz (Fotó: AFP – archív)
A világranglistán egyesben 24. helyezett amerikai Jennifer Brady lesz a rangsorban első ausztrál Ashleigh Barty társa a februárra halasztott ausztrál nyílt teniszbajnokság női páros versenyében.

 

A szervezők szerdai tájékoztatása alapján leadta nevezését az idén döntős Hszie Szu-vej, Barbora Strycová tajvani, cseh kettős, amely a fináléban Babos Tímeával és a francia Kristina Mladenoviccsal szemben maradt alul. Utóbbiak így a címvédés reményében küzdhetnek majd Melbourne-ben az év első Grand Slam-viadalán.

A szervezők hozzátették, a ranglistán elfoglalt helyezése alapján az esélyesek közé tartozik majd az egyesben idén győztes amerikai Sofia Kenin (4.) és a svájci Belinda Bencic (12.) párosa, de jelentős játékerőt képvisel a US Openen női párosban tavaly győztes fehérorosz Arina Szabalenka és a belga Elise Mertens, valamint az ugyanott idén legjobbnak bizonyuló német Laura Siegemund és orosz Vera Zvonarjova kettőse is.

A hazai közönség kedvence, Barty egyesben és párosban is a későbbi győztessel szemben maradt alul az idei tornán: előbbiben az elődöntőben Kenin múlta felül két szoros szettben, míg párosban a német Julia Görges oldalán ugyancsak két játszmában bukott el Babosékkal szemben a második fordulóban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik