Aus. Open: Ki látja azt az egy fokot? Senki – Babos Tímea

Vágólapra másolva!
2019.01.16. 05:07
null
Babos hisz benne, hogy a tenisz majd jön (Fotó: MTI)
Bár az eredmény nem azt mutatja, Babos Tímea remek meccset játszott az Australian Open női egyesének második fordulójában Sloane Stephens ellen. A 6:3, 6:1-re elvesztett mérkőzést követően Babos elárulta, a célját elérte, hiszen élvezte a játékot.

– Ha valamelyik játékbeli elemen változtathatna utólag, melyik lenne az?
– A második szervák utáni fogadójátékomon. Ez jobb lehetett volna, de összességében pozitív és jó meccset játszottunk, sajnálom, hogy az eredmény nem ezt mutatja. Erre a versenyre nem úgy érkeztem, hogy megnyerem, hanem az volt a célom, hogy jó hozzáállással és magatartással élvezzem a játékot. Ez működött, végig küzdöttem, és hiszek abban, hogy a tenisz majd jön, azok a labdák, amiket be kellene ütni, de kicsúsznak, idővel jó helyen pattannak le – felelte Babos Tímea a mérkőzést követő sajtótájékoztatón.

– Többféleképpen ki lehet kapni 6:3, 6:1-re, de most emelt fővel mehetett le a pályáról.
– Igen, nem hittem volna, hogy Sloane ennyire stabil lesz, minden labdamenet minimum tíz ütésből állt, hihetetlenül nehéz megnyerni ellene a pontot. Ha visszafogom magam, ő gyorsít, ha pedig megütöm a labdát, benne van a rizikó. Nem ad könnyű labdát, elképesztő.

– Hektikus volt az adogatójátéka, többször is semmi-negyvenre húzott el Stephens, de aztán ön vissza tudott kapaszkodni. Mi volt az oka ennek a hullámzásnak?
– Minden labda visszajött, szóval nagyon pontos szervákat kellett ütnöm, ez mindig nagyobb nyomást helyez az adogatóra. Korábban volt egy vállsérülésem, kevesebbet tudtam gyakorolni, szóval fog ez még javulni. Az egyik térfélen egyébként olyan napsütés volt… Mindig nappal szemben szerválok párosban, mindenhol, ám most egyszerűen nem láttam a labdát. De ahogy említette, sokszor jöttem vissza semmi negyvenről, ebben is inkább a pozitívumot látom, hogy nem adtam oda a gémet akkor sem.

– Nagyon sok labdánál egy hajszálon múlt, hogy megcsúszott a vonalon, vagy a pályán kívül pattant le. És általában nem ön örülhetett…
– Nem keresek kifogásokat, de ebben nyilván van balszerencse is. Amikor egy-két centiméterrel kimegy a labda, az nem technikai vagy mentális kérdés. Ha egyetlen fokot fordítunk az ütőn, az a másik oldalon tíz centimétert jelent – ki látja azt az egy fokot? Senki. Ahogy említettem, bízom benne, hogy idővel ezek a labdák jók lesznek. Ha magabiztos vagy, akkor minden bejön. Sloane-nak voltak olyan ütései, amikor arra számítottam, már nem jön vissza a labda, mégis beesett.

– Maradt még feladata Melbourne-ben. Milyen lelki állapotban van?
– Igen, a női és vegyes páros is fontos nekem, szeretnék jól játszani, egyáltalán nem elkeseredve várom a folytatást.

EMLÉKEZTETŐ
AUSTRALIAN OPEN, MELBOURNE (60 000 000 ausztrál dollár, kemény pálya)
NŐI EGYES, 2. FORDULÓ
Sloane Stephens (amerikai, 5.)–Babos Tímea 6:3, 6:1

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik