Tenisz: Stollárék megnyerték a budapesti tornát

S. B.S. B.
Vágólapra másolva!
2023.07.23. 16:30
null
Stollár Fannyék győzedelmeskedtek Budapesten (Fotó: Koncz Márton)
Stollár Fanny és lengyel partnere, Katarzyna Piter nyerte meg a a Római Teniszakadémián zajló, 250 ezer dollár (86 millió forint) összdíjazású salakpályás női tenisztornát.

Stollárék nagyon magabiztosan kezdték a mérkőzést, gyorsan 2:0-s előnyre tettek szert. Ugyan még 3:2-ig tudta magát tartani az amerikai, cseh kettős, viszont azt követően már nem sikerült egy játékot sem bezsebelnie, így 6:2-re elvesztette az első játszmát.

A folytatás azonban közel sem sikerült ilyen simán Stollárék szemszögéből, a második szettben 6:4-re a magyar, lengyel duó maradt alul – jöhetett a döntő játszma.

Egy ideig ismét fej fej mellett haladtak a felek, mígnem 3:3 után Stollár Fannyék feljebb tudtak váltani, és sima 10:4-es játszmával behúzták a mérkőzést, egyúttal megnyerték a budapesti tornát.

„Sokat köszönhetek ezen a héten a partneremnek, mert annyira pozitív kisugárzása van és annyira húzzuk egymást a pályán, hogy ha neki nem megy, ha nekem nem megy, akkor is mindig fel tudunk állni, akármi az eredmény – mondta a szervezők közösségi oldalán megosztott videóban Stollár. – Nagyon jó volt, hogy ennyien kijöttek szurkolni, mert nem mindennap játszik otthon az ember és nagyon jó érzés ilyen közönség előtt játszani.”

Stollárnak ez volt a negyedik WTA-tornagyőzelme párosban, ebből harmadik alkalommal emelhette magasba a trófeát Budapesten: 2018-ban a spanyol Georgina García Pérezzel, 2021-ben pedig a román Mihaela Buzarnescuval ünnepelhetett hazai közönség előtt.

TENISZ
WTA BUDAPEST (250 ezer dollár, salak)
PÁROS, DÖNTŐ
Piter, Stollár (lengyel, magyar)–Aney, Sisková (amerikai, cseh) 6:2, 4:6, 10:4

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik