Meglepetések az ausztrál nyílt teniszbajnokság harmadik fordulójában

Vágólapra másolva!
2008.01.19. 11:10
Meglepetéssel kezdődött az ausztrál nyílt teniszbajnokság harmadik fordulója a hölgyek versenyében, hiszen az orosz Szvetlana Kuznyecova és honfitársa, Anna Csakvetadze is búcsúzni kényszerült a versenytől. A szerb Ana Ivanovics és a férfiaknál Novak Djokovics ugyanakkor simán továbbjutott. James Blake is a legjobb tizenhat között van, igaz, csak öt játszmás hatalmas küzdelem után.
Anna Csakvetadze kiesése az ausztrál nyílt teniszbajniokság mai napjának egyik meglepetése
Reuters
Anna Csakvetadze kiesése az ausztrál nyílt teniszbajniokság mai napjának egyik meglepetése
Anna Csakvetadze kiesése az ausztrál nyílt teniszbajniokság mai napjának egyik meglepetése
Reuters
Anna Csakvetadze kiesése az ausztrál nyílt teniszbajniokság mai napjának egyik meglepetése

Meglepetésre az Ausztrál Nyílt Teniszbajnokság harmadik fordulójában búcsúzni kényszerült két orosz világklasszis is: a versenyen másodikként kiemelt Szvetlana Kuznyecova és a hatodikként rangsorolt Anna Csakvetadze is.

Előbbit a lengyel Agnieszka Radwanska búcsúztatta két játszmában, míg utóbbit kicsit nehezebben, három játszmában győzte le honfitársa, Maria Kirilenko. Előbbi alig akarta elhinni sikerét: „Annyira izgatott és boldog vagyok! Végül csak megcsináltam, legyőztem őt!” – ujjongott érthetően, hiszen az összecsapás előtt kevesen fogadtak volna az ő győzelmére.

Magáról a meccsről a lengyel lány úgy nyilatkozott, hogy leginkább azért tudott végig nyugodt maradni, mert a meccs előtt úgy érezte, nincs vesztenivalója.

„Nagyon fájó a vereség, már csak azért is, mert azt hiszem, soha nem voltam még ilyen jó formában az Australian Openen - kommentálta vereségét Kuznyecova. - Csak hát ezt ma nem tudtam bizonyítani. Nagyon egyszerű a dolog, magamat vertem meg, nem jó megoldásokat választottam.”

Továbbjutott ugyanakkor a szerb Ana Ivanovics, ő könnyebben lépett át a szlovén Katarina Srebotnikon, és került az ausztrál torna legjobb tizenhat teniszezője közé.

A férfiaknál Novak Djokovics továbbjutása simának tekinthető, a horvát Marin Cilic és az amerikai James Blake igencsak megszenvedett a győzelemért – különösen utóbbi, csak öt játszmában tudott felülkerekedni a francia Sebastien Grosjeanon.

AUSZTRÁL NYÍLT TENISZBAJNOKSÁG

3. FORDULÓ (A 16 KÖZÉ JUTÁSÉRT), EREDMÉNYEK
NŐK:
Agnieszka Radwanska (lengyel, 29.) Szvetlana Kuznyecova (orosz, 2.) 6:3, 6:4
Maria Kirilenko (orosz, 27.) Anna Csakvetadze (orosz, 6.) 6:7 (6-8), 6:1, 6:2
Ana Ivanovics (szerb, 4.) Katarina Srebotnik (szlovén, 28.) 6:3, 6:4
FÉRFIAK:
Mrin Csilics (horvát) Fernando Gonzalez (chilei, 7.) 6:2, 6:7 (4-7), 6:3, 6:1
James Blake (amerikai, 12.) Sebastien Grosjean (francia) 4:6, 2:6, 6:0, 7:6 (7-5), 6:2
Novak Djokovics (szerb, 3.) Sam Querrey (amerikai) 6:3, 6:1, 6:3
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik