Az egyes után Csakvetadze, a párost követően Mirza örülhetett

Vágólapra másolva!
2007.07.30. 09:24
Az elmúlt héten két rangosabb női tornát rendeztek, a rangosabbat az orosz Anna Csakvetazde, a kevésbé jelentőset az olasz Francesca Schiavone nyerte. Az egyesült államokbeli Stanfordban zajló, 600 ezer dollár összdíjazású női tenisztornán, az első helyen kiemelt orosz Anna Csakvetadze a döntőben nagyon simán, két játszmában verte az indiai Sania Mirzát.
Csakvetadze ötödik WTA-tornáját, fináléban még nem kapott ki
Csakvetadze ötödik WTA-tornáját, fináléban még nem kapott ki
Csakvetadze ötödik WTA-tornáját, fináléban még nem kapott ki
Csakvetadze ötödik WTA-tornáját, fináléban még nem kapott ki

Az orosz klasszis pályafutása során ötödik WTA-tornáját nyerte, 2007-ben a harmadikat. Tavaly Guangzhouban és Moszkvában, idén a hobarti és a 's-Hertogenbosch-i tornát nyerte meg a stanfordi előtt.

Érdekesség, amikor Csakvetazde döntőt játszhatott, győzni is tudott, nincs vesztes fináléja.

Nem ilyen szerencsés ezzel Mirza, aki harmadik WTA-torna fináléjából a másodikat bukta el. Eddig egyetlen egy alkalommal, 2005-ben tudott győzni (Hyderabad), de mivel két éve volt legutóbb döntős, mostani fináléja azért nem olyan rossz teljesítmény.

Főként nem annak fényében, hogy párosban az izraeli Shahar Peer oldalán visszavágott Csakvetadzének, aki a fehérorosz Victoria Azarenkával duóban kikapott Mirzáéktól.

Schiavone viszont kilenedik döntőjét játszhatta, de most ünnepelhetett utána először
Schiavone viszont kilenedik döntőjét játszhatta, de most ünnepelhetett utána először

Szávay Ágnes szereplése kapcsán az általunk lényegesen figyelmesebben nyomon követett 175 ezer dollár összdíjazású, Bad Gasten-i salakpályás női tenisztornát az első helyen kiemelt olasz Francesca Schiavone nyerte, aki a hazai közönség kedvencét, az osztrák Yvonne Meusburgert verte két sima játszmában a döntőben.

A győztes olasz a negyeddöntőben éppen Szávaynál bizonyult jobbnak három játszmában, de a tornán játszott öt mérkőzése közül a magyar lányon kívül csak a spanyol Ruano Pascual vitte ellene három játszmáig, másik három ellenfelét két sima játszmában verte.

A tornagyőzelme előtt még a világranglista 31. helyén álló, 27 éves olasz teniszezőnő kilencedik(!) alkalommal került be WTA-tornán a döntőbe, de csupán első alkalommal tudott győzni.

A magyar kiválóság a legfrissebb WTA-világranglistán ennek köszönhetően egy helyet léphetett előre (36.), míg a két, tornát nyerő játékos közül Csakvetadze ugyancsak egy (6.), míg Schiavone négy (27.) helyet javított.

WTA-TORNÁK:

STANFORD, 600 EZER DOLLÁR ÖSSZDÍJAZÁS, KEMÉNYPÁLYA, NŐI EGYES, DÖNTŐ:
Csakvetadze (orosz, 1.) Mirza (indiai) 6:3, 6:2

BAD GASTEIN, 175 EZER DOLLÁR ÖSSZDÍJAZÁS, SALAKPÁLYA, NŐI EGYES, DÖNTŐ:
Schiavone (olasz, 1.) - Meusburger (osztrák) 6:1, 6:4
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik