Janko volt a Jani – Tipszarevics bravúros győzelme Gonzalez ellen

Vágólapra másolva!
2007.06.29. 19:33
A szerb Janko Tipszarevics bravúros teljesítménnyel fordította meg a döntő szettet a chilei Fernando Gonzalez ellen az angol nemzetközi teniszbajnokság férfi egyesének 3. fordulójában, és végül 215 percnyi játék után 6:3, 3:6, 6:3, 4:6, 8:6-ra legyőzte az 5. helyen kiemelt dél-amerikai riválisát. Tipszarevics még soha nem jutott be Grand Slam-tornán a legjobb 16 közé.
Lenyűgöző volt a döntő szettben a fiatal szerb legény
Reuters
Lenyűgöző volt a döntő szettben a fiatal szerb legény
Lenyűgöző volt a döntő szettben a fiatal szerb legény
Reuters
Lenyűgöző volt a döntő szettben a fiatal szerb legény

A meccs utolsó, döntő játszmája páratlan izgalmakat hozott, és a 23 éves Tipszarevics vert helyzetből fordított.

A 2005-ben negyeddöntőt játszó Gonzalez 5:3-ra elhúzott, és a mérkőzésért adogathatott, ekkor azonban a szerb játékos elképesztő feltámadásának lehettünk szemtanúi.

A belgrádi fiú elnyerte Gonzalez adogatását, majd 5:4-nél hozta a sajátját, így kiegyenlített. A következő két szervagémben mindketten teljesítették a kötelező feladatot, ezzel 6:6-ra alakult a meccs.

Döntő játszmáról lévén szó, rövidítés helyett két játék különbséggel kellett nyerni. Itt már Tipszarevics volt lélektani fölényben, újra brékelt, majd ő adogathatott a nyolcaddöntőért.

A délszláv teniszező gyorsan eljutott három mérkőzéslabdáig, éss bár az elsőt hosszúra ütötte, a következő adogatása egy ász volt, így 3 óra 5 perc játék után ő emelhette a magasba a kezét.

Janko Tipszarevics negyedszer indul férfi egyesben Wimbledonban, 2004-ben és tavaly már az első fordulóban búcsúzott, míg 2005-ben a harmadik mérkőzését veszítette el.

Ezúttal már nyolcaddöntős, ami nemcsak az angliai füves pályás tornán, hanem minden Grand Slam-versenyt beleérve pályafutása eddigi legjobb eredménye.

A 16 között a fiatal tehetség a James Blake (9.)–Juan Carlos Ferrero (20.) találkozó győztesével találkozik majd.

Bejutott a 4. fordulóba a német Tommy Haas is, a 13. helyre rangsorolt német az orosz Dmitrij Turszunovot búcsúztatta 1:6, 6:4, 7:6 (7-5), 6:4 arányban.

Haas kilencedik wimbledoni részvétele alkalmával szintén egyéni rekordot állított föl, hiszen korábban ő sem jutott túl soha a 3. fordulón.

Kiesett a 15. helyen kiemelt horvát Ivan Ljubicic, akit a francia Paul-Henri Mathieu ütött el a továbblépéstől négy játszmában.

Talán mondani sem kell, Mathieu szintén olyan messze jutott Wimbledonban, mint korábban még egyszer sem: ő a múltban négyszer lépett pályára ezen a tornán, és a legjobb eredményét 2002-ben érte el, amikor a második fordulóban búcsúzott.

ANGOL NEMZETKÖZI TENISZBAJNOKSÁG (WIMBLEDON)

FÉRFI EGYES, 3. FORDULÓ (a 16 közé jutásért):
Tipszarevics (szerb)–Gonzalez (chilei, 5.) 6:3, 3:6, 6:3, 4:6, 8:6
Haas (német, 13.)–Turszunov (orosz, 21.) 1:6, 6:4, 7:6 (7-5), 6:4
Mathieu (francia)–Ljubicic (horvát, 15.) 4:6, 7:5, 6:2, 6:3
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik