Davis-kupa: Tipszarevics nem játszhat a csehek elleni döntőn

Vágólapra másolva!
2013.11.14. 13:29
Janko Tipszarevics saroksérülése nem jött rendbe, így a világranglista 36. helyén álló teniszező nem állhat a szerb válogatott rendelkezésére a csehek elleni Davis-kupa-döntőn, amely péntektől vasárnapig tart Belgrádban.

Tipszarevics helyett Dusan Lajovics került be a szerb keretbe. A 23 éves játékos a 117. helyen található a világranglistán, és eddig csak egyszer lépett pályára a Davis-kupában: 2012-ben a világcsoport első fordulójában a svédek elleni párharc ötödik, már tét nélküli összecsapásán 6:4, 6:4-re nyert Filip Prpic ellen.

A szerbek első számú játékosa, a hétfőn a vb-címét megvédő Novak Djokovics a papírforma szerint mindkét egyesét megnyeri, így ha Lajovics egyik meccsén sem tud győzni, akkor a párosok csatája dönthet a trófea sorsáról.

A sorsolás szerint az első napon Djokovics–Stepánek és Lajovics–Berdych mérkőzésre kerül sor, szombaton a Bozsoljac, Zsimonjics duó a Hájek, Rosol kettőssel méri össze erejét, vasárnap pedig újra két egyes találkozót játszanak, fordított szereposztással.

DAVIS-KUPA
DÖNTŐ, BELGRÁD, KEMÉNY PÁLYA (november 15–17.)
A SZERB KERET

Novak Djokovics (2. a világranglistán)
Dusan Lajovics (117.)
Ilija Bozsoljac (238.)
Nenad Zsimonjics (1362.)

A CSEH KERET
Tomás Berdych (7.)
Radek Stepánek (44.)
Lukás Rosol (47.)
Jan Hájek (104.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik