Peking 2022: bíznak a jó szereplésben az olaszok

Vágólapra másolva!
2022.01.26. 17:51
null
Giovanni Malago, az Olasz Olimpiai Bizottság elnöke (Fotó: Getty Images)
A következő, 2026-os téli olimpia rendezői, az olaszok bíznak abban, hogy jól fognak szerepelni a jövő pénteken rajtoló pekingi téli játékokon – írja az MTI. 

Giovanni Malago, az Olasz Olimpiai Bizottság elnöke elmondta: 118 versenyzővel állnak rajthoz a kínai fővárosban, ez két emberrel kevesebb, mint a 2018-as, phjongcshangi létszám, ugyanakkor bízik benne, hogy most jobban teljesítenek majd. Négy éve tíz érem, közte három arany volt a termés.

A három phjongcshangi bajnok, Arianna Fontana rövidpályás gyorskorcsolyázó (500 méter), Michela Moioli hódeszkás (krossz) és Sofia Goggia alpesi síelő (lesiklás) ott lesz Pekingben is, és rajtuk kívül is vannak dobogóesélyesek a csapatban.

Pekingben tudunk és kell is jobban teljesítenünk, mint 2018-ban. Betegesen optimista vagyok” – fogalmazott Malago.

Négy év múlva Milánó és Cortina d'Ampezzo lesz a téli olimpia rendezője. Az lesz a harmadik alkalom, hogy Olaszország ad otthont a játékoknak: 1956-ban Cortina, 2006-ban pedig Torino volt házigazda.

Szintén a hamarosan kezdődő, pekingi téli olimpiához kapcsolódik, hogy akárcsak 2010-ben, a jövő pénteken rajtoló pekingi téli olimpián is a hódeszkás Queralt Castellet viheti a spanyol zászlót a megnyitó ünnepségen.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik