Marcel Hirscher megmentette Ausztriát

Vágólapra másolva!
2013.02.17. 15:24
null
Marcel Hirscher remekül síelve megszerezte az egyetlen osztrák egyéni aranyat a vb-n (Fotó: Action Images)
Marcel Hirscher győzelmével ért véget Schladmingban az alpesi síelők világbajnokságának utolsó versenyszáma, a férfi műlesiklás. Az osztrák mögött a német Felix Neureuther végzett a második helyen, míg a szám korábbi kétszeres bajnoka, a szintén osztrák Mario Matt szerezte meg a harmadik pozíciót.

 

A schladmingi alpesisí-világbajnokság utolsó versenyszámát, a férfi műlesiklást rendezték meg vasárnap. A szakágban általában sokan pályáznak reális eséllyel az első helyre, most a hazaiakat képviselő Marcel Hirscher és a német Felix Neureuther kettőse jobbnak számított a riválisoknál, a szakági világkupaversenyek során ők ketten gyűjtötték a legtöbb pontot.

Az összesen 55 ezer, túlnyomó részében osztrák néző fantasztikus hangulatot rendezett. Az elég hamar biztossá vált, hogy a vb sztárja, a három aranyat szerző Ted Ligety nem győz, mert az amerikai az első futam során rontott, és kiesett. Hirscher síelt a legjobban, 28 századdal előzte meg Neureuthert. A harmadik helyről a szám korábbi kétszeres világbajnoka (2001 és 2007), Mario Matt várta a folytatást.

A második futamban fantasztikus produkciókat láthatott a közönség. Matt kereken fél másodperccel átvette a vezetést az addig vezető André Myhrertől, így nagy esélye nyílt a végső győzelemre. Azonban Neureuther, majd Hirscher is jobbnak bizonyult nála, utóbbi meg is nyerte a viadalt.

Hirscher ezzel megmentette az osztrákokat, akiknek az egyéni számokban csak két ezüst és négy bronz jutott (a csapatversenyt megnyerték). Hirscher összesen két arannyal (műlesiklás és csapat), valamint egy ezüsttel zárt (óriás-műlesiklás).

ALPESI SÍ, VILÁGBAJNOKSÁG, SCHLADMING (AUSZTRIA)
Férfi műlesiklás

1. Marcel Hirscher (osztrák) 1:51.03
2. Felix Neureuther (német) +0.42
3. Mario Matt (osztrák) +0.65
…47. Bujtás Csaba +38.62

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik