Sílövészet: Tora Berger továbbra is százszázalékos

Vágólapra másolva!
2012.12.02. 15:33
A nők 10 km-es üldözéses versenyével folytatódott a sílövő-világkupa a svédországi Östersundban. A győzelmet – ahogyan az előző két versenyszámban is – a norvég Tora Berger szerezte meg, aki háromból három viadalt megnyerve még hibátlan ebben az idényben. A második a fehérorosz Darja Domracseva, a harmadik pedig a német Andrea Henkel lett.

A norvég versenyző 17 másodperces előnnyel indult az ukrán Olena Pidrusna előtt, s az első lövészet után ezt még úgy is megőrizte, hogy egyszer el is esett. Berger az első három sorozatában egyetlen lőhibát sem követett el, így az is belefért neki, hogy az utolsót követően egy büntetőkört fusson (a három egyéni versenyen ötven lövésből mindössze kétszer rontott), így is félperces előnnyel ért célba.

A második az ugyancsak egyet hibázó, a hetedik helyről induló fehérorosz Darja Domracseva lett, míg a harmadik a mezőny egyik hibátlan lövője (a másik a fehérorosz Nagyezsda Szkargyino volt) a német Andrea Henkel lett, de neki már majd' egy perc volt a hátránya.

SÍLÖVŐ-VK, ÖSTERSUND (SVÉDORSZÁG)
NŐI 10 KM-ES ÜLDÖZÉSES VERSENY
1. Tora Berger (norvég) 31:01.9 (1)
2. Darja Domracseva (fehérorosz) +29:8 (1)
3. Andrea Henkel (német) +51.5 (0)
AZ ÖSSZETETT VILÁGKUPA ÁLLÁSA
1. Tora Berger (norvég) 180
2. Darja Domracseva (fehérorosz) 144
3. Olga Viluhina (orosz) 131

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik