Beckham két hete az amazonasi őserdőben

Vágólapra másolva!
2014.03.29. 11:20
null
David Beckham és Davi Kopenawa (forrás: Hello!)
David Beckham ellátogatott a yanomami törzshöz a brazíliai őserdőben, mert a 2014-es világbajnokságra készülő dokumentumfilmben ő is szerepet kapott.

Az egykori angol válogatott azért utazott el a yanomamikhoz, mert a törzs nagy veszélyben van a gátlástalan bányászok miatt.

Beckhamet a törzs szóvivője, Davi Kopenawa fogadta, akivel elbeszélgettek arról, hogy az illegális bányászat micsoda károkat okoz a területen.

A yanomamik Brazília és Venezuela határvidékén élnek, meglehetős elszigeteltségben, és leginkább mezőgazdasággal és vadászattal foglalkoznak.

Az utóbbi időben kiderült, hogy a területen aranyat találtak, és ez bőven elég volt ahhoz, hogy kincsvadászok érkezzenek a reménybeli meggazdagodás miatt.

David Beckham két hetet töltött el a BBC megbízásából a brazíliai őserdőben, hiszen éppen az Amazonas vidékén fog játszani az angol válogatott. A 90 perces filmben Beckham főz, tábort ver, horgászik az őserdőben, és bemutatja a világbajnokság házigazdájának csodás természeti értékeit.

„Nagyon örültünk David látogatásának, mert rendkívül érdeklődő volt a yanomamik gondjai iránt. Látta, hogy mennyi minden fenyegeti a környezetet és a kultúránkat. Bebizonyította nekünk, hogy foglalkoztatja a yanomami nép gondja” – mondta el Davi Kopenawa.

David Beckham és Davi Kopenawa (forrás: Hello!)
David Beckham és Davi Kopenawa (forrás: Hello!)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik