Anelka ostoba, Gallas csak nevetett a vereségen

Vágólapra másolva!
2012.11.20. 17:56
null
Domenech kitálalt (Forrás: The Sun)
Kedden megjelent a korábbi francia szövetségi kapitány, Raymond Domenech könyve, amelyben őszintén és kendőzetlenül írja le véleményét a 2010-es dél-afrikai világbajnokságon részt vett (és csúnyán megbukott) francia labdarúgó-válogatott tagjairól. Nicolas Anelka, Thierry Henry, William Gallas és Franck Ribéry biztosan nem fogja örömmel olvasni az exkapitány 2004 és 2010 között készült feljegyzéseiből összeállított botránynaplót, mely a „Tout seul" (Egyedül) címet viseli.

Domenech szerint Nicolas Anelka önző és ostoba alak, aki csak önmagával törődik, a vb-n belülről nyírta ki a válogatottat. A Mexikó ellen (0–2) elszenvedett vereség félidejében a korábbi Chelsea-csatár nekiesett a szövetségi kapitánynak (ezért küldték haza), a mérkőzés végén pedig Gallasszal közösen nevetgéltek. „Ez az érzéketlenség legmagasabb szintje” – írja könyvében a lemondása óta Franciaországban egységes közutálatnak örvendő szakember.

De nem csak Anelka vette ki a részét a pusztításból: Thierry Henry állítólag megtagadta a játékot, és öltözői lázadást szított, miután nem kapott helyet a kezdőcsapatban. A keret tagjai közül többen azt hitték, hogy az abban az évben a Barcelona csapatát erősítő csatár szivárogtatott ki öltözői információkat a sajtónak a csapat körüli botrányokról, de Henry végül elérte, hogy mégis mindenki az edző ellen forduljon.

Franck Ribéry féltékenysége miatt gyűlölte a csapat vezérének kinevezett Yohann Gourcuff-öt. A Bayern játékosa Domenech szerint Dél-Afrikában ugyanolyan bomlasztó személyiség volt, mint Anelka, vagy Henry. Egy a 2010-es vb-keretből már kimaradt válogatott futballista előzetesen figyelmeztette Domenechet Ribéryvel kapcsolatban, de az edző nem hallgatott rá. Ezt azóta is bánja.

Domenech ma megjelent könyvében a kiemelten kezelt egyének mellett az egész társaságot egy csapatnyi ostobának nevezi.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik