Egy norvég óvoda, ahol „ágyúsokat” nevelnek

Vágólapra másolva!
2013.01.11. 12:39
null
A norvég fiatalok bíznak Wengerben (Fotó: youtube.com)
Norvégiában, egy oslói óvodában nem átlagos gyermekeket, hanem igazi Arsenal-drukkereket nevelnek. A porontyok a londoni futballklub mezeiben töltik mindennapjaikat, a csapathoz kötődő szurkolói dalokat tanulnak és énekelnek, vagy lazításkép az óvodában található mini Highburyben labdáznak.

A tematikusan és minden tekintetben „ágyús" nevelés és oktatás ötlete az iskolát előkészítő intézmény tulajdonosaitól származik, akik maguk is nagy Arsenal-drukkerek, s a norvég TV2 televízió riportját nézve ezt az angol csapat norvég szurkolói bázisának utánpótlásai sem bánják.

Persze van az óvodában olyan (ahogy az angol mondja) „Gunner"-tanonc is, akit nem igazán hat meg, ki az az Arsene Wenger, és simán összekeveri a francia mester fotóját Barack Obamával. A gyerekek többsége – norvég létükre – azért ismeri a játékosok neveit, vannak kedvencek is, ráadásul még a tavaly nyáron Manchesterbe költöző Robin van Persie-ről is tudják, hogy manapság nem illik szeretni: „Jó, hogy elment, ilyen játékosra nincs szükség az Arsenalnál – válaszolja enyhe sértődöttséggel egy ötévesnél nem idősebb kislány arra a kérdésre, mit gondol Van Persie eligazolásáról.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik