Real Madrid: Isco átesett az orvosin, majd bemutatták

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.07.03. 13:18
null
Isco a 23-as mezt kapta meg a királyi gárdánál (Fotó: Marca)
Isco szerdán átesett az orvosi vizsgálaton, amelyet követően a Real Madrid elnöke, Florentino Pérez nagy üdvrivalgás közepette be is mutatta. A fiatal játékos nagy elismeréssel beszélt új klubjáról, mint mondta: egy játékosnak a királyi gárdában szerepelni a csúcs.

 


A Real Madrid vezető szakembere, Carlos Díez elmondása szerint a vér- és vizeletvizsgálat, az EKG, az MR-vizsgálat, a radiológiai és biomechanikai, valamint a mozgásszervi és a szívvizsgálat is kielégítő eredményt hozott.

„A játékos tökéletes állapotban van. Megcsináltuk az ilyenkor szükséges orvosi vizsgálatokat, amelyek kielégítőek voltak. Tudtuk, hogy minden rendben lesz, beszéltünk a Málaga orvosával, és csak megerősíteni tudjuk az állításait.”

A játékos bemutatására jókora – mintegy 8000 fős – tömeg gyűlt össze, és hangos „Isco, Isco, Isco” üdvrivalgással köszöntötték az új szerzeményt. A középpályás a 23-as mezt kapta meg a királyi gárdánál.

„Egy játékos számára nincs nagyszerűbb dolog, mint a Real Madridban szerepelni, ez a csúcs – mondta a 23-as számot kapó Isco. – Először is szeretnék köszönetet mondani az elnök úr erőfeszítéseiért, hogy ide hozott, a szurkolók szeretetéért és a családom támogatásáért. Remélhetőleg sok örömre lesz okom, és számos trófeát nyerek itt.”

Mint arról már beszámoltunk, a Málagától érkező spanyol válogatott középpályás ötéves szerződést kötött a fővárosi együttessel.

A 21 éves, valenciai nevelésű, de stabil élvonalbeli játékossá a Málagában lett spanyol válogatott játékosért zajló versenyfutásban a Manchester City is részt vett, ám a Real Madrid végül az angol gárda előtt ért célba. A blancók a hírek szerint 30 millió eurót fizettek Isco játékjogáért a Málagának.

Isco U21-es Európa-bajnokságot nyert a spanyol válogatottal, 2012 legjobb 21 éve alatti játékosának is megválasztották. 2010 novemberében mutatkozott be a Valencia felnőttcsapatában, a Logrones elleni kupameccsen két góllal debütált. Három nappal később a bajnokságban is bemutatkozott, majd a 2010–2011-es szezont követően aláírt a Málagához.

Az andalúziai együttesben 69 bajnokin 14-szer volt eredményes, a legutóbbi idényben 45 meccsen 12-szer talált a hálóba (9-szer bajnokin, még háromszor a BL-ben).

Dani Carvajal (Bayer Leverkusen) visszaigazolása és Casemiro (Sao Paulo) teljes játékjogának megszerzése után Isco a Real Madrid harmadik nyári szerzeménye.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik