Real Madrid: Florentino Pérez marad az elnök 2025-ig

R. B.R. B.
Vágólapra másolva!
2021.04.13. 08:18
null
Vajon Florentino Pérez Mbappé és Haaland ügynökét is felhívja telefonon? (Fotó: AFP)
A spanyol élvonalbeli Real Madrid a hivatalos honlapján közleményben jelezte, további négy évig Florentino Pérez lesz a klub elnöke.

 

 

A madridi egyesület elnökválasztásán nem volt más jelölt.

A 74 esztendős üzletembernek ez a második időszaka a Real Madrid élén. Először 2000 és 2006 között irányította a királyi gárdát, majd 2009 óta ismét ő a „presidente”.

Pérezzel az elnöki székben a Real Madrid futballcsapata összesen 26 trófeát szerzett, ötször volt bajnok és ötször lett aranyérmes a Bajnokok Ligájában.

Összehasonlításképp: Santiago Bernabéu regnálása alatt, 1943 és 1978 között 32 serleggel lett gazdagabb az együttes.

Pérez második elnöki mandátuma alatt a kosárlabdacsapat is eredményesen szerepel: 21 trófeát érdemelt ki a gárda.

A Marca szerint a közeljövőben Pérez legfontosabb feladata stabilizálni a klub gazdasági helyzetét a világot sújtó koronavírus-járvány következtében. S ellentétben a tavaly nyári átigazolási időszakkal – amikor egyetlen új játékos sem érkezett –, a Real Madridnak a következőben aktívnak kell lennie a piacon. Állítólag a Paris Saint-Germain világbajnok támadója, Kylian Mbappé és a Borussia Dortmund fiatal csatára, Erling Haaland a két legfontosabb kiszemelt.

A madridi alakulat otthonát, a Santiago Bernabéu Stadiont jelenleg felújítják, várhatóan 2022-ben vagy 2023-ban fejezik be a munkálatokat.

A Real Madrid a mostani idényben harcban van a bajnoki címért a La Ligában: harminc fordulót követően egy pont a hátránya a tabellát vezető Atlético Madriddal szemben. Zinédine Zidane-ék a Bajnokok Ligájában 3–1-es előnnyel várják a Liverpool elleni negyeddöntő visszavágóját.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik