La Liga: új szerződés, megnyílhat az út Mbappé és Messi előtt

T. D.T. D.
Vágólapra másolva!
2021.08.04. 16:25
null
Alighanem látjuk még Messit Barca-mezben a madridi védők gyűrűjében (Fotó: AFP)
A spanyol első osztályú labdarúgó-bajnokság (La Liga) rendkívül jövedelmező szerződést kötött a CVC nevű befektetési alappal, amelynek köszönhetően a ligában szereplő csapatok jelentős pénzösszeghez jutnak. Ez azért fontos, mert a juttatás megnyithatja a kaput például a Real Madrid vagy az FC Barcelona előtt az új játékosok regisztrálásához, így a királyiaknál akár Kylian Mbappé szerződtetéséhez, vagy éppen a Barcánál Lionel Messi szerződéshosszabbításához.

A Marca azt írja, a La Liga összesen 2 milliárd 700 millió eurót kap a vállalattól, ebből a madridiak 261 milliót, a katalánok 270 milliót kapnak. Ez a járványhelyzet okozta pénzügyi állapotok miatt is jól jön majd a kluboknak, illetve a madridi lap kiemeli, hogy ez a Real Madridnak akár Kylian Mbappé szerződtetéséhez is utat nyithat, míg a Barcánál megkönnyítheti Messi szerződéshosszabbítását. Ez utóbbit a hírek szerint csütörtökön be is jelentik.

Fontos megjegyezni, hogy a kapott összeg 15 százalékát lehet átigazolásokra költeni, a többit például a stadion vagy az egyéb létesítmények felújítására használhatják fel – ez utóbbi a Santiago Bernabéu Stadiont renováló fővárosiaknak különösen jól jöhet.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik