El Clásico: Messi a történelem egyik legnagyobbja – Ramos

T. D.T. D.
Vágólapra másolva!
2020.02.29. 11:01
null
Lionel Messi és Sergio Ramos decemberi párharca – vasárnap minden bizonnyal újra találkoznak a pályán (Fotó: AFP)
A hétvége legjobban várt mérkőzése alighanem a vasárnapi Real Madrid–Barcelona lesz. A hazaiak csapatkapitánya, Sergio Ramos az ellenfél zsenijéről, Lionel Messiről és saját klubja vezetőedzőjéről, Zinédine Zidane-ról is beszélt.


„Nagyon tisztelem Messit. Ő a történelem egyik legnagyobb játékosa, óriási tisztelettel vagyok iránta. Remélem, a vasárnap nem az ő napja lesz, mert az azt jelentené, hogy elvégeztük a dolgunkat, ráadásul egy jó eredménnyel még jobban állhatnánk. Mint kollégának, minden jót kívánok neki, de persze csak addig, amíg ez nincsen ránk negatív hatással! Nehéz ez, de minden tiszteletem az övé. A legjobbak egyike” – mondta a La Ligának adott interjúban Ramos.

A királyiak 33 esztendős védője rekorder az el Clásicón való fellépések tekintetében a maga 43 meccsével, a legtöbb gólt éppen a szereplések tekintetében eggyel Ramos mögött álló Messi szerezte a rangadókon – az argentin 26-szor talált be.

„Nagyon sokszor játszottunk már a Barcelona ellen, szóval tudjuk, hogyan kell neki gondot okozni. A Barca egy labdatartó csapat, a játékosai akkor érzik magukat kényelmetlenül, ha megpróbálják elvenni tőlük a labdát. Ezt mindenki tudja, nem csak a Real Madrid. Kockázatos nyomást helyezni rájuk, de problémákat okoz nekik. Korábban ez nem történt meg olyan sokszor, talán azért, mert az ellenfelek túlságosan is tisztelték őket, és így remekül ki tudták hozni a labdát hátulról. De szerintem ez a kulcs: le kell támadni őket minél előbb, és megpróbálni labdát szerezni, ekkor érzik magukat kellemetlenül.”

„Természetesen mindig ott a kockázat, hogy a veszélyes játékosaik bármikor eldönthetik az el Clásicót. Reméljük, nem így történik majd, és sikerül megtartani a koncentrációt az első perctől az utolsóig, így a dolgok a mi kedvünk szerint alakulhatnak.”

A Real Madrid csapatkapitánya reméli, még sokáig Zinédine Zidane-nak hívják a királyiak vezetőedzőjét (Fotó: AFP)
A Real Madrid csapatkapitánya reméli, még sokáig Zinédine Zidane-nak hívják a királyiak vezetőedzőjét (Fotó: AFP)

A Real Madrid védője csapata vezetőedzőjéről, Zinédine Zidane-ról (akivel egy évig még csapattársak is voltak a királyiaknál) és a meccsre való készülődésről is beszélt.

„Zidane fantasztikus edző! Nemcsak a statisztikái és a megannyi trófea miatt, hanem azért is, mert játékosként is hosszú időt töltött itt. Remekül irányítja az öltözőt: megélte, milyen itt lenni játékosként, most pedig edzőként menedzsel. Nem mindenki képes erre. Szerintem ő az ideális edző egy olyan klubnak, mint a Real Madrid. Remélem, még évekig itt marad, mert mindannyian mögötte állunk. Örülünk, hogy ő van a kormánynál, reméljük, ismét egy trófeákban gazdag időszakot élhetünk meg vele itt.”

„Amikor az ember fiatal, talán nem agyal annyit bizonyos dolgokon. Ahogy az évek múlnak, egyre tapasztaltabbá válunk, de a korábbinál többet gondolkodunk az olyasmiken is, mint például az el Clásico. Úgy látom, pont ugyanannyira hoz lázba egy-egy ilyen mérkőzés, mint évekkel ezelőtt. Nem úgy készülök, hogy ez lesz az utolsó Clásicóm, inkább úgy, mintha ez lenne az első – nyerni akarok. Mindannyian tudjuk, hogy ez nem átlagos mérkőzés. Még akkor is, ha ez a siker is csak három pontot érne, a Barcelonát legyőzni nagy dolog, hatalmas érzelmi töltetet adhatna számunkra. Ez fordítva is így van” – idézi a Goal Ramos szavait.

MÁRCIUS 1., VASÁRNAP

SPANYOL LA LIGA
26. FORDULÓ

21.00:
Real Madrid–Barcelona (Tv: Spíler2) – élőben az NSO-n!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik