„Villámcsapás”, „atombomba”, „új galaktikusok” – a spanyol sportsajtó Mbappé érkezésére

MTI/B. D. K.MTI/B. D. K.
Vágólapra másolva!
2024.06.04. 13:45
Kylian Mbappé a Real Madrid játékosa lett (Fotó: Getty Images)
„Villámcsapás”, „atombomba”, „új galaktikusok”, ilyen és ehhez hasonló címekkel minősíti a spanyol sportsajtó Kylian Mbappé Real Madridba igazolását.

 

A legnépszerűbb madridi sportnapilap, a Marca élen jár a dicshimnuszokban, s úgy értékeli a francia világbajnok öt évre kötött szerződését a Reallal, hogy „tökéletes játékos érkezik a tökéletes csapathoz a tökéletesség színpadán”.

Az újság szerint villámcsapással ért fel, hogy kevesebb mint 48 órával a Real Madrid 15. Bajnokok Ligája-győzelmének megszerzése után írta alá a megállapodást Florentino Pérez klubelnök a világbajnok szupersztárral.


„Úton van a huszadik század legjobb csapata afelé, hogy a huszonegyedik századnak is a legjobb csapatává váljon – írta a Marca, majd leszögezte: – Kylian Mbappé boldog ember. Életre szóló álmát valósította meg, hogy a Real Madridban játsszon, abban a klubban, amelyhez gyerekként vágyott, amikor Valdebebasba látogatott, és először magára öltötte az ikonikus fehér mezt.”

A francia válogatottal 2018-ban vb-aranyérmes, négy évvel később ezüstérmes, 25 éves játékos leigazolását az El País sajátos hasonlattal érzékeltette: „Mbappé olyan, mint egy atombomba a hátizsákban”. Az újság egyszersmind emlékeztetett rá, hogy két évvel ezelőtt a támadó megszegte a szóbeli megállapodást, és akkor még Párizsban, a PSG-nél maradt. „Most végre Madridba szerződött. Olyan elsöprő, hihetetlen készségekkel rendelkezik, amelyekkel nem kérdés, hogy hova tartozik, hogy mennyire nagyszerű csatár” – írta a lap, amely szerint Cristiano Ronaldo 2018-as távozása után szükség volt megint egy hasonló sztárra, „de ez növeli a Mbappéra nehezedő nyomást” – figyelmeztetett az El País.

Az As szerint Florentino Pérez újabb galaktikus korszakot nyit Madridban Mbappé szerződtetésével. Míg korábban a Figo, Zidane, Beckham, Ronaldo képviselte csapatot nevezték így, most a Mbappé, Vinicius, Bellingham trióval érdemelheti ki a hasonló jelzőt a királyi gárda.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik