Spanyolország: visszavonul a Bilbao és az Atlético rutinos csatára – hivatalos

M. B.M. B.
Vágólapra másolva!
2024.04.15. 13:21
Kupagyőzelemmel búcsúzik a profi futballtól Raúl García (Fotó: Getty Images)
A spanyol élvonalban (La Liga) érdekelt Athletic Bilbao hivatalos honlapján közölte, hogy az idény végeztével visszavonul a baszk csapat 37 esztendős csatára, Raúl García.

A harcias játékstílusáról és remek fejjátékáról ismert labdarúgó a harmadik helyen áll a spanyol bajnokságban pályára lépő játékosok örökrangsorában 602 bajnoki mérkőzéssel, 20 meccsel lemaradva a csúcstartó Andoni Zubizarreta, Joaquín Sánchez (622 meccs) páros mögött – olvasható az Athletic közleményében.

A navarrai származású támadó kereken húsz idény teljesített a legmagasabb osztályban, s minden sorozatot figyelembe véve 811 tétmeccsen lépett pályára, ezeken 148 gólt szerzett. A 811 meccsből 126-ot nevelőklubja, az Osasuna színeiben teljesített, 329-szer az Atlético Madrid szerelését öltötte magára, míg 356 találkozón az Athletic Bilbaót képviselte.

Raúl García pályafutása során a „matracosokkal” egy spanyol bajnoki címet, Szuperkupát és Király-kupát, két európai Szuperkupát, valamint egy Európa-ligát nyert, míg jelenlegi klubjával egy spanyol Szuperkupát, illetve a közelmúltban elhódított Király-kupát emelhette a magasba.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik