La Liga: a Real Madrid „tanítaná” a nézőinek, hogyan viselkedjenek az új Bernabéuban

Vágólapra másolva!
2023.12.15. 11:28
null
Családiasabb hangulatot szeretne teremteni a felújított Bernabéuban (Fotó: Marca)
A legnagyobb spanyol lap, a Marca számolt be róla, hogy a Real Madrid az új Santiago Bernabéu Stadionban családias környezetet szeretne megteremteni az Egyesült Államokban zajló bajnokságokhoz hasonlóan.

A Bernabéu felújítása végső fázisába ért, ha minden igaz, 2025-től már nemcsak a madridi gárda használhatja, NFL-mérkőzéseknek is otthont adhat, valamint nagyobb koncerteket is fognak benne tartani.

A felújítás során teljesen új arculatot kap a stadion és a tetejét is majdnem teljesen lezárják, amire egy hatalmas kivetítőt rögzítenek, hogy a felső sorban ülők is minél többet láthassanak a találkozókból. Ezenfelül a létesítmény egyik külső oldalán olyan kivetítőket helyeztek el, amivel óriásreklámokat is vetíthetnek, ezzel is növelve a csapat bevételét.

Az arculatváltás mellett azonban a hírek szerint a vezetőség gondolkozása is megváltozott. A Marca szerint ugyanis a fővárosiak sokkal családiasabb hangulatot szeretnének teremteni a mérkőzéseiken és erre a mentalitásra szeretnék „tanítani” a szurkolóikat is. Erre az amerikai sportokat hozták fel példának – elsősorban az NFL-t –, amelyek meccseire kisgyerekeket is visznek, hogy élvezzék a sportot.

A vezetőség szerint drágák lesznek a jegyek, de nemcsak egy futballmeccset,hanem összetett élményt kaphatnak érte a rajongók. A Real Madrid szerint ugyanis az lenne az ideális, ha a nézők a meccs előtt már órákkal ott állnának a stadionnál és az amerikaiakhoz hasonlón közösen töltenék el az időt a kezdő sípszóig.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik