Fernando Morientes lehet a kulcs Kim Källström szerződtetésében

Vágólapra másolva!
2007.07.23. 13:53
A spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban legutóbb negyedik helyen végző, így BL-indulást érő helyre csak befutó Valencia venné és vinné a francia bajnok Lyon svéd válogatott középpályását, Kim Källströmöt. A franciák viszont keveslik a spanyolok által felajánlott összeget, de Fernando Morientest szívesen soraikban látnák.
Kim Källström (jobbra) szerződtetésében Fernando Morientes kulcsszerepet játszhat
Kim Källström (jobbra) szerződtetésében Fernando Morientes kulcsszerepet játszhat
Kim Källström (jobbra) szerződtetésében Fernando Morientes kulcsszerepet játszhat
Kim Källström (jobbra) szerződtetésében Fernando Morientes kulcsszerepet játszhat

A Valencia és a Lyon tárgyalása Källström-ügyben már tart és néhány napig még biztos egyeztetnek a felek. Jelen állás szerint a spanyolok legutolsó hivatalos ajánlata 12 millió euróról szólt. Ezt még azelőtt tették, hogy a Quique vezetőedző által összeállított erősítési listán első helyen szereplő Lucho Goinzalezért a portugál Porto által kért 25 millió euróval tisztában lettek volna. Mindez viszont új megvilágításba helyezheti a svéd leigazolásának alakulását.

Aulas, a lyoni klubelnök, aki idén már adott el egy játékost Spanyolországba - Abidalt a bajnoki ezüstérmes FC Barcelona szerződtette -, azonban kevesli a 12 millió eurót Källströmért. A további egyeztetéstől azonban nem zárkózott el, hiszen őt meg leginkább a spanyolok válogatott támadója, Fernando Morientes érdekli.

Négy évvel ezelőtt, az akkor még a Real Madrid kötelékében tartózó, gólerős középcsatárt a királyiak kölcsönadták a Monacónak, ahol igen hamar meghatározó emberré tudott válni.

Morientes tavaly egy nem túl jól sikerült, másfél esztendős liverpooli kitérőt követően tért vissza Madridba, ám mivel ott továbbra sem számoltak vele, immár végleg szerződtethette őt a Valencia.

A támadó a spanyol klubban végig a kezdőcsapatban kapott lehetőséget, amelynek köszönhetően visszaverekedte magát a válogatottba, hihetetlen rutinja a nemzetközi porondon rengeteget számíthat adott esetben. Márpedig az egymás után hat francia bajnoki aranyat nyerő Lyon legnagyobb álma, hogy immár a nemzetközi mezőnyben is maradandót alkosson végre.

Valenciában a jelek szerint nem áldoznak pénzt egyszerre Källströmért és Lucho Gonzalezért, Quique vezetőedző inkább a játék szervezésében jeleskedő svéd mellett tette le a voksát, a befejezéseknél élen járó argentin terhére.

A szezonban jobbára sérült Asier del Horno viszont nem kis terhet jelent a Valencia számára – mindössze hat bajnokin léphetett pályára -, amelytől szívesen szabadulnának, ha maga az érintett játékos ezt engedné. Amadeo Carboni klubigazgató tavaly 7,5 millió euróért vette meg a balhátvédet az angol Chelsea-től, és ajánlott hét szezonra szóló, idényenként nettó 1,8 millió eurót garantáló szerződést a játékosnak.

A válogatott védő viszont nemhogy nem lett alapembere a Valenciának, jelen pillanatban könnyen lemondanának róla. Ajánlatok esetében voltak, illetve vannak is, ám a játékos csak abban az esetben egyezne bele a váltásba, ha a megfelelő sportszakmai kihívások mellett keresete sem maradna el a valenciai szerződésétől.

Ilyen lehetőség viszont egyelőre nem futott be. Ráadásul Del Horno hazáját sem akarja elhagyni, amely igencsak leszűkíti a kört. Bár a játékos előtt nem csukta be végleg az ajtót a szakmai stáb, még az sem elképzelhetetlen, hogy lehetőséget kap a bizonyításra. Legnagyobb valószínűsége azonban mégiscsak annak van, hogy az idényt szinte teljes egészében kihagyó védő az Athleticben folytatja pályafutását.

A bilbaói gárda nem egy BL-szint, a kiesés elől végül a 17. hellyel éppen csak megmenekültek, de talán egyéves kihagyás után újra formában tud lendülni Del Horno. Már ha akar, hiszen a baszk csapattal még odébb van a megegyezés, lévén aligha tudnak a valenciaiéval versenyképes ajánlatot tenni a különben baszk származású játékos elé.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik