Röplabda: olasz és román siker a Challenge-kupa döntőjében

Vágólapra másolva!
2016.04.04. 14:20
Vasárnap rendezték meg a harmadik számú európai röplabda-kupasorozat, a Challenge-kupa döntőinek visszavágóit. A serlegek idén Veronába és Bukarestbe kerültek.

A férfiaknál a Calzedonia Verona a szerdai első meccsen, hazai pályán csak 3:2-re tudta legyőzni az orosz Fakel Novi Urengojt. A visszavágó hallatlan izgalmak közepette zajlott, hiszen ugyan az olaszok 1:0-ra és 2:1-re is vezettek, a házigazdák mindig egyenlítettek, így az ötödik játszmában még mindkét csapat megnyerhette volna a serleget (pontosabban, az oroszok sikere esetén még egy hatodik, aranyjátszma következett volna). A vendégek azonban ezt a játszmát már simán, 15:6-ra nyerték, így ők vehették át a kupát.

A nőknél már nem voltak ekkora izgalmak: a román CSM Bucuresti hazai pályán ugyanis 3:1-re győzött a török Trabzon ellen, s a visszavágón is megnyerték az első két játszmát, így a serleg sorsa már akkor eldőlt. A törökök még szépíteni tudtak, a negyedik szett azonban megint a bukaresti csapaté lett, amely így kettős győzelemmel abszolválta a finálét.

Szombaton a CEV-kupa fináléit rendezték, amelyekben magyar aranyérmesnek is örülhettünk, április 9–10-én pedig a női Bajnokok Ligáját rendezik majd meg az olaszországi Montichiariban.

FÉRFI CHALLENGE-KUPA, DÖNTŐ
Calzedonia Verona (olasz)–Fakel Novi Urengoj (orosz) 3:2 (18, 25, –18, –23, 13)
Fakel Novi Urengoj–Calzedonia Verona 2:3 (–20, 18, –20, 21, –6)
A kupát a Verona hódította el kettős győzelemmel

NŐI CHALLENGE-KUPA, DÖNTŐ
CSM Bucuresti (román)–Trabzon Idman Ocagi (török) 3:1 (–20, 16, 16, 15)
Trabzon Idman Ocagi–CSM Bucuresti 1:3 (–23, –13, 20, –20)
A kupát a CSM hódította el kettős győzelemmel

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik