Közeledik a rajt, hogy áll a csapat?

Vágólapra másolva!
2015.08.04. 10:08
Címkék
Utolsó harmadához érkezett az átigazolási piac. Olaszországban hevesen erősítenek a csapatok, bár a nagyobb nevek az első periódusban robbantak...

Utolsó harmadához érkezett az átigazolási piac. Olaszországban hevesen erősítenek a csapatok, bár a nagyobb nevek az első periódusban robbantak, várhatóan a hajrára is marad némi meglepetés. Erre számít az egyszerű romanista is, hiszen csapatunk szakmai stábja a szokásos körültekintéssel, némi tököléssel tevékenykedik a mercaton. Ennek nyilván lehet több oka, de ez a poszt, a megszerzett játékosokról és a lehetséges érkezőkről fog szólni, nem pedig a csapat aktivitásának elemzéséről.

Az eddig ismert nevek után az elmúlt héten bejelentették hivatalosan Szczesnyt, az Arsenal kapusát, és nem hivatalosan Salaht, aki a napokban már közösen edz a társasággal, de a Fiorentina-Chelsea-FIFA háromszög még rugózik kicsit a hivatalossá válás előtt. Ha jól értem a problémát a firenzeieket zavarja, hogy az angolok továbbértékesítették a szélsőt. Valami pénzt követelnek, ami miatt a szövetséghez fordultak. Pont. Engem megnyugtat, hogy a tegnapi tréning fotókon már Róma szerelésben láttam a „sivatagi rókát”!

Szóval itt tartanak most Sabatiniék, Falqué, Szczesny, Salah. Ez egy elfogadható névsor, bár kicsit rövid, de ha hozzávesszük a kölcsönből visszatérő Romagnolit, akkor már védőt is találunk a sorban. Hiszen ez a terület lenne az, ahol a legnagyobb erősítéseket kellene végrehajtani. Holebast ugye elengedték, Balzaretti nem kapott új szerződést. A fiatal Crescenzit roppant tehetségesnek találom, véleményem szerint sok vizet nem fog zavarni Garcia új csapatában a kölcsönből visszatért szélső védő. Úgyhogy ezen a téren még kell erősíteni.

A Sporting elleni kezdő

Figyelembe kell venni a sérülésből visszatérőket szintén. A magam részéről már-már új igazolásnak tekintem Castant és Strootmant, akik újra teljes erőbedobással edzenek. Sikerült megtartani/megszerezni Nainggolant, aki megint csak erősíti a csapatot reményeink szerint. Sőt számolatlan érdekes pletyka úgyszintén napvilágot látott. A legerősebb nyomatékkal Dzeko érkezéséről cikkeznek a világsajtóban. Aki egy igazi erőcsatár, de nekem valahogy a bosnyák Borriello képét festi. Ne legyen igazam.

Védő posztra csak felsorolásszerűen nézzük az újságírók ötleteit. Gregory Van Der Wiel (PSG), Bruno Peres (Torino), Layvin Kurzawa (Monaco), Lucas Digne (PSG). Ők négyen állnak legközelebb egy római átigazoláshoz, én személyesen Peresnek örülnék a legjobban, de ez pusztán azért van, mert a Torino meccseit látom, és egy igen jó játékost véltem felfedezni benne. A másik három franciaországi kötődésük miatt valószínűsíthető Garica kapcsolatrendszerének az eredménye, ami nem baj, ha beválnak a mentalitásában eltérő olasz bajnokságban. Erre persze előre nem lehet válaszolni.

Salah orvosiról távozóban

Paredes a középpályán kialakuló tumultus miatt könnyen a Bologna kölcsönjátékosa lehet, de rajta kívül is több fiatal tehetségre várhat ugyanez a szerepkör. Ami egyáltalán nem gond, hiszen egy folyamatos játéklehetőség roppant sokat lendíthet egy ifjú tehetség fejlődésében. Kiváló példa erre Romagnoli. Apropó Romagnoli, hevesen érdeklődik továbbra is érte a Mihajlovic által újjászerveződő AC Milan. Az ára már régen az egekben van, de Galliani szerint 20 -ért mégis csak drága lenne egy húsz esztendős back. Remélem a kopasz gondolatvilága nem változik meg, és az új tulajdonos nem tervez erődemonstrációt tartani Olaszországban.

Doumbiat tárt karokkal várja volt csapata, de az elefántcsontparti bizonyítani szeretné az olasz szurkolóknak tehetségét, így egyelőre nem mozdul. Cole jól érzi magát a fővárosban, ezért szívesen maradna. Destro viszont mindenképpen lépne, ha kellene bárkinek is. Ez mondjuk nem baj. Ljajic körül hallható még több pletyka, de hivatalos ajánlat tudomásom szerint nem érkezett iránta sem.

Munka közben

Azt mindenképpen szerettem volna ideírni végkövetkeztetésnek, hogy szépen erősödik a keret. Gondolom ezt akkor is, ha például a lengyel kapust biztosan nem igazoltam volna/vettem volna kölcsön az Arsenaltól, vagy épp Dzeko sem tartozik a kedvenceim közé. Bővülnek Garcia lehetőségei, időben megkapta kívánságait, amennyiben az érkezőkről/távozókról dönthetett. Nagyon remélem, hogy érkezik még szélső védő a csapathoz, és pár felesleges játékos távozik esetleg. (Doumbia, Destro, Cole, a teljesség igénye nélkül) Hogy mire lehet képes idén ez a gárda még korai értékelni?! Reménykedni lehet, a tudatos fejlődés, fejlesztés jól nyomon követhető.

Mivel több poszttal már várhatóan én személy szerint nem jelentkezem a rajtig, annyit engedjetek meg, hogy a minimum elvárást is megfogalmazzam. Magam részéről a tavalyi eredmény egy Olasz Kupa győzelemmel spékelve már elfogadható lenne. Persze egy szerencsés BL sorsolás további elvárásokat támaszthat, de ennyire ne szaladjunk előre. Hogy a Scudetto reális cél lehet-e, azt kár lenne most boncolgatni, erre térjünk vissza valamikor karácsony környékén.

Chi tifa Roma non perde mai!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik