Kezdődik az Olasz Kupa!

2625742 26257422625742 2625742
Vágólapra másolva!
2015.12.14. 23:12
Szerdán, délután 14:30-kor (a Digisport1-en, remélhetőleg Torinói Egri Viktor nélkül), az EB miatt előrébb hozva, megkezdődik csapatunknak is...

Szerdán, délután 14:30-kor (a Digisport1-en, remélhetőleg Torinói Egri Viktor nélkül), az EB miatt előrébb hozva, megkezdődik csapatunknak is Olaszország másodrendű sorozata, az Olasz Kupa. Az első ellenfél a Serie B-ben küzdő Spezia csapata lesz. Nem gondolom, hogy sokan nagyon ismernék az ellenfelet, így megpróbálom bemutatni őket.Torinói Egri Viktor nélkül), az EB miatt előrébb hozva, megkezdődik csapatunknak is Olaszország másodrendű sorozata, az Olasz Kupa. Az első ellenfél a Serie B-ben küzdő Spezia csapata lesz. Nem gondolom, hogy sokan nagyon ismernék az ellenfelet, így megpróbálom bemutatni őket.

Egy átlagos olasz kikötőváros, az ország "futballközpontjában". A nyáron volt szerencsém a környéken járni, és minden közlekedési tábla olyan volt, mint egy bajnoki tabella.

Az olasz kupának rengeteg sajátossága van. Az első, és legmeghatározóbb az, hogy általában mindenki leszarja. Nem vicc, minden csapatnál ilyenkor a a cserék jutnak lehetőséghez, vagy az eddig mellőzött játékosok bizonyíthatnak. Aztán ha egy csapat feleszmél, hogy "nimmá' ez már az elődöntő" akkor már talán meg is próbálja nyerni. Így történhetett meg, hogy a mi águnkon az ellenfelünk nem a Chievo-Frosinone meccs, hanem a Salernitana-Spezia győztese lett.

Nézzük tehát mire számíthatunk tőlük. Jól kezdték az idényt, de a hetedik forduló után jött egy rossz sorozat, 7 meccsen 3 döntetlen, 4 vereség volt a csapat mérlege, így menesztették Bjelica-t, az addigi edzőt. Helyét Domenico Di Carlo vette át, aki először kikapott, majd X-elt, azóta viszont két meccset is nyert a csapattal. Úgy néz ki tehát, hogy egy mélyrepülés után most éppen felfelé ívelő ágon találkozunk velük.

Mit lehet tudni magáról a klubról? A tulajdonos Gabriele Volpi, egy olasz üzletember. Eddig nem olyan érdekes, de ő birtokolja a HNK Split, 70%-át is, (tavaly óta) így sok játékos van jelenleg is a horvátoktól kölcsönben, ennek is köszönhető a sok szláv, és latin légiós.

Mostanában leginkább 4-4-2-t játszanak, és a csapat legértékesebb játékosának Catellani-t tartják (a transfermarktnál legalábbis). A 27 éves balszélső, a Catania-tól érkezett, és idén 4 góllal, 5 assist-tal ő a legveszélyesebb a csapatban. Mellette figyelni kell majd Nené-re is. A "veterán" brazil csatár a legutóbbi meccsen például duplázott. Érdekes lehet még nekünk egy fiatal balhátvéd játéka, talán lehetőséget kap a 20 éves, Milan nevelés, Tamás Krisztián is.

Szurkolótáboruk is van természetesen, az Olimpico-ban mostanában uralkodó "hangulat"-ból kiindulva pedig lehet, hogy halljuk is majd őket a közvetítésen keresztül.

Talán egyelőre ennyi elég az ellenfélről, hiszen nem titok, hogy milyen céllal érkeznek Rómába: 90 (ne adj' isten 120) percen keresztül védekezni, és várni a csodára. Így nekünk a meccsen egyetlen feladatunk lesz: gólt szerezni. A jelenlegi helyzetünkben pedig nem ártana ebből minél több, hiszen talán helyreállítaná egyesek önbizalmát. Nyilván ez az egyik cél, a másik pedig a fáradt játékosok pihentetése, a mellőzötteknek a lehetőség biztosítása. Ilyenkor sose lehet tudni mit választ az edző. Arra is van esély, hogy Rudi úgy gondolja, az a legjobb, hogy az eddig szenvedő keretet kiküldi a pályára, hogy rohanják le az alsóbb osztályú csapatot, de Pjanic nem győzte hangsúlyozni a vasárnapi meccs utáni interjújában, hogy "rohadt fáradtak vagyunk már". Vagy valami ilyesmi. Ennek értelmében úgy gondolom, hogy pár játékos mindenképpen pihenőt kap majd. A kapuban De Sanctis, Szczesny nagyszerű formája ellenére is bizonyíthat. A jobbhátvéd poszton most ideális Maicon, aki a tapasztalatával, és támadó szellemével könnyen uralhatja majd az ellenfél bal oldalát. Középen Manolas is pihenhetne már, ahogy Rüdiger is, kérdés, hogy egy Gyömbér-Castan páros mennyire kockázatos. A bal oldalon Digne szintén támadó szellemű, ahogy elvileg Emerson is, nem tudom, hogy gondolja Garcia, de ott van a brazil opcióként.

Közülük csak egy valaki az, aki biztosan nem kap majd lehetőséget.

A középpályán úgy érzem kevésbé kockázatos a cseresor: egy Vainqueur-Keita-Ucan triót is el tudok képzelni, gyakorlatilag a kezdő sorból mindenkinek van megfelelője köztük, és végre láthatnánk normális pozícióban a török csodagyereket. Előre Iturbe szerintem meg fogja kapni a lehetőséget, (bár a Napoli elleni kontrázós játékhoz jobban illett volna, mint a mélyen védekező kis csapathoz, de ezt most inkább hagyjuk) bár, rajta kívül is sokan játszhatnak még. Például Salah, Gervinho, de még Dzeko is, hogy formába lendüljön. Ha szerencsénk van, Totti akár be is szállhat a második félidőre varázsolni egy kicsit, na meg szokni a játékot. Iago remélem pihen egy kicsit, főleg úgy, hogy még akár a tolongó tehetséges Primavera-sok közül is kaphatna lehetőséget, mint a Spezia-tól érkezett Sadiq, vagy a jól teljesítő, és nagyon fiatal Soleri-Tumminello páros egyike.

Lehetőség tehát van bőven, majd meglátjuk, hogy Rudi mit választ. A lényeg, hogy magabiztosan, már az első félidőben le kell rendezni (lehetőleg az első 20 percben) nehogy felpörögjön az ellenfél, és elhiggye, hogy van keresnivalója Rómában. Az biztos, hogy Rudi ingadozó padjába a lehető legnagyobb rúgás egy kiesés lenne, egy Serie B-s csapat ellen, de erre még gondolni sem merek, kötelező a győzelem.

Közben lett egy ilyen is:

A másik fontos dolog most a csapat körül, az az, hogy meg volt a BL nyolcaddöntő sorsolása, mi pedig ki mást kaptunk volna, mint az eddigi leggyakoribb ellenfelünket a BL-ben: a Real Madridot. Sokan elkezdtek már esélyt latolgatni, én inkább ezt kihagynám most, mivel február olyan messze van most, hogy abba még bele se merek gondolni. Egy biztos: BL-hez méltó ellenfelet kaptunk, és egy esélyt a bizonyításra, a két nagy verés után, a tisztes helytállásra. Aztán majd meglátjuk, hogy ki lesz akkor egészséges, és milyen formában. Egyszer már kivertük a Madridot a 16 közül, (akár a Napoli ellen mutatott bekkelős játék is eredményre vezető lehet) csináljuk meg megint, csak előtte melegítsünk a dologra a Spezia-val!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik