Apa, kezdődik!

2464366 24643662464366 2464366
Vágólapra másolva!
2012.09.16. 20:09
Címkék
Észre sem vettük, és ismét rajtol egy új félév a Pázmány Labdarúgó Ligában.Ha az előző a rekordok féléve volt, akkor erre még sikerült...

Észre sem vettük, és ismét rajtol egy új félév a Pázmány Labdarúgó Ligában.

Ha az előző a rekordok féléve volt, akkor erre még sikerült rátenni egy lapáttal: Három osztályban, összesen 19 csapat vág neki a december 3-ig (az osztályozókban és esetleges pótlásokban is érintett csapatok esetén december 10-ig) tartó küzdelmeknek.

A lebonyolítás alig különbözik az előző félévtől: A 19 csapat három osztályban játszik, az első kettőben 6, a harmadikban 7 résztvevővel. A csapatok kétfordulós körmérkőzést játszanak, ami az első két osztályban 10, a harmadikban 12 meccset jelent a félévben, utóbbiban azonban csak 2X15 percesek a mérkőzések, szemben az I.-II. osztály 20 perces félidőivel. A II. és a III. osztály bajnoka feljut, míg az I. és a II. osztály utolsó helyezettje kiesik. A második helyezettek pedig december 10-én osztályozót játszanak az eggyel magasabb osztály utolsó előtti csapatával.

A bajnokság alakulását a megszokott rend szerint, figyelemmel kísérheti minden játékos és érdeklődő, itt a PLL Blogon. Ebben a bejegyzésben áttekintjük a bajnokság csapatait és az első forduló párosítását.Észre sem vettük, és ismét rajtol egy új félév a Pázmány Labdarúgó Ligában.

Ha az előző a rekordok féléve volt, akkor erre még sikerült rátenni egy lapáttal: Három osztályban, összesen 19 csapat vág neki a december 3-ig (az osztályozókban és esetleges pótlásokban is érintett csapatok esetén december 10-ig) tartó küzdelmeknek.

A lebonyolítás alig különbözik az előző félévtől: A 19 csapat három osztályban játszik, az első kettőben 6, a harmadikban 7 résztvevővel. A csapatok kétfordulós körmérkőzést játszanak, ami az első két osztályban 10, a harmadikban 12 meccset jelent a félévben, utóbbiban azonban csak 2X15 percesek a mérkőzések, szemben az I.-II. osztály 20 perces félidőivel. A II. és a III. osztály bajnoka feljut, míg az I. és a II. osztály utolsó helyezettje kiesik. A második helyezettek pedig december 10-én osztályozót játszanak az eggyel magasabb osztály utolsó előtti csapatával.

A bajnokság alakulását a megszokott rend szerint, figyelemmel kísérheti minden játékos és érdeklődő, itt a PLL Blogon. Ebben a bejegyzésben áttekintjük a bajnokság csapatait és az első forduló párosítását.



SEREGSZEMLE

I. Osztály

Az első osztály - és az egész PLL - legnagyobb kérdése, hogy ki lesz az ellenfele idén a Vaskapunak. A válasz pedig egyszerű: senki.
Ha lehet, még símább idény elé néz a Vaskapu, mint a múlt félévben, mert a kerete nem változott, míg legutóbbi kihívói közül az AS Iustum nem tudott érdemben erősíteni, a Fegyencjárat pedig három kulcsjátékosát (Szakolczai, Simkó, Illés) is nélkülözi az ősszel. A helyükre tehetséges gólyák kerültek, azonban az ő beilleszkedésük még eltarthat egy ideig. Utóbbi két csapat rögtön egymás ellen kezdi az idényt, amin le lehet majd mérni, ki esélyesebb a Vaskapu utáni mezőny bajnoki címére.


Az ezüstéremre egyébiránt mások is bejelentkeztek: A II. osztályból osztályozóval feljutó Vaskapu Jam-Jam vérmes reményekkel készül a tavaszra, a Los Blancos pedig ismét variált a keretével. Ezúttal talán megtalálták a nyerő felállást, persze ehhez meg kell oldják a kapusproblémát. A bajnokként feljutó Bíbortógás Fenevadak pedig csodafegyverrel készül az őszre, reméljük, nem fogják bevetni.

Általában véve, amennyire a félév előtt meg lehet ítélni, erősödött az I. osztály mezőnye, de legalábbis kiegyenlítetteb lesz, már ami a 2.-6. helyekért folyó csatát illeti. A csapatok komolyan veszik a bajnokságot, öt, közel azonos erősségű csapat közül szinte bárki lehet dobogós, de akár kieső is. Minden pontnak jelentősége lesz a félév során, tehát izgalmakban most sem lesz hiány!

Ezek után általában tipp szokott következni a félév eredményére, azonban ettől most eltekintünk, nehogy megsértsük vele valamelyik csapatot. Annyi biztos, hogy a bajnokot Vaskapunak fogják hívni, már csak ezért is, mert már kettő van belőle a csoportban.

II. osztály

A bajnokság sajátosságai miatt átjáróház lett a II. osztály, de egyáltalán nem negatív értelemben. Itt is vannak nagyon jó csapatok, akik (fél)évek óta feljutásra áhítoznak, de elég egy-két vereség, és mindjárt a III. osztály elkerülése lesz a tét. Ebben a csoportban magukhoz térhetnek az I. osztályból kiesett csapatok (lásd a Fenevadak egy féléves kirándulását a II. osztályba), illetve a feljutók komolyabb ellenfelek ellen is megmutathatják, mit tudnak.


A bajnok, akárcsak a kieső kilétét teljességgel lehetetlen megtippelni. Papírforma alapján (ami rendszeresen borulni is szokott) a Budapest Rangers, mint bronzérmes, és az I. osztályból kiesett Gradus, valamint a fúzión keresztülment Lex Poznan-SPQR lennének a legesélyesebbek. Hozzájuk csatlakozik a III. osztályú bajnok KREatin, akik nem lennénk meglepve, ha ebben a félévben is bajnoki címért küzdenének.


A Smasszer United stabil pontja a II. osztálynak megalakulása óta, de tagságát nehezebb lesz megőriznie, mint eddig bármikor. Csak nevében azonos az előző két félévi csapattal az Erasmuscle, játékosait az idén őszre érkezett "friss" erasmus hallgatók adják, kiegészülve pár magyar társukkal.
Akárki nyeri a II. osztályt vagy esik ki, elmondhatja, hogy erős mezőnyben játszott.

III. osztály

A legalsó divízió sem selejtraktár: mivel az újonan alakult csapatok itt kezdik, valószínűleg mindig lesz valaki vagy valakik, aki kiemelkednek a mezőnyből. Bár a hétcsapatos csoportból kiesni nem lehet, csak feljutni, ettől még nem nem lesz érdektelen az 5. vagy 6. helyért folyó csata sem.


Kezdjük rögtön az újakkal: Az F.C. Custodia bár nemrég alakult, van a keretében nem egy 1. osztályú tapasztalattal rendelkező játékos is, ennél a körülménynél fogva rögtön a feljutásra esélyesek közé illik sorolni őket. A Zokins Hobbitok az egyetlen "tiszta" gólyacsapat idén, ők a gólyatáborban már megmutatták oroszlánkörmeiket.
Az AS Iustum II is gyakorlatilag gólyacsapatnak számít, hiszen a teljesen átalakult keretében hét gólya szerepel.A Pasos United a II. osztályból esett ki, és valószínűleg a lehető legrövidebb időn belül vissza is szeretnének kerülni oda.
Nagy nehézségek árán, de el tudott indulni a KPI (szűk időkeretben érnek csak rá), ők még beleszólhatnak az érmek sorsába.
Már korántsem biztos, hogy az utolsó előtti helyért fog csatázni a BHÖK-Spartacus és a Just4Fun, különösen, ha utóbbiak toborzó kampánya sikerrel járt.

1. FORDULÓ

10:00 KREatin - Erasmuscle (II. osztály)

A nyitómeccs lehet, hogy rögtön elmarad, mert a károlis hallgatók az előzetes hírek szerint nehezen fognak összejönni az alkalmatlan időpont miatt, az erasmus hallgatók pedig sosem a szervezettségükről voltak híresek - lehet, éppen idén ősztől lesz másként. Normális esetben akár rangadónak is lehetne tekinteni a meccset, ami a feljutás szempontjából sem mellékes. A két csapat először találkozik egymással, ha találkozik.

10:45 AS Iustum II - Pasos United (III. osztály) HALASZTVA

A Pasos kérésére a meccset csütörtökön 11:00 órától játsszák.

11:20 Gradus - Smasszer United (II. osztály)

Új időszámítás veszi kezdetét a Gradusnál: ha vissza akarnak jutni, akkor azt érdemes rögtön az első idényben megtenni. Szerencséjükre nem a csoport legerősebb csapata ellen kezdenek, így nagy esélyük van győzelemmel bemutatkozni.

12:05 Fegyencjárat - AS Iustum (I. osztály)

Az I. osztály nyitómeccse rögtön rangadónak is nevezhető, hiszen legalábbis éremről dönt. Félig új Fegyencjáratot láthatunk majd a nem sokat változott Iustum ellen, a sok bizonytalanság miatt a meccs háromesélyes. A két csapat legutóbbi három meccsét a Iustum nyerte, így van miért visszavágniuk a Fegyenceknek.

12:50 Vaskapu - Bíbortógás Fenevadak(I. osztály)

A nehezén gyorsan túl lesznek a Fenevadak, innen már csak könnyebb lesz az út a bennmaradáshoz (vagy dobogóhoz).

13:35 F.C. Custodia - Pasos United(III. osztály)

Abszolút újonc mutatkozik be a Custodia személyében, bár játékosai számára nem ismeretlen a Terem. A Pasos számára rögtön jó erőfelmérő lehet, hogy mire is lesznek képesek a III. osztályban.

14:10 Vaskapu Jam-Jam - Los Blancos(I. osztály)

Rutinos I. osztályú résztvevő ellen debütál a Jam-Jam, a Blancos kicsit átalakult kerete pedig rögtön komoly próbának lesz kitéve. A győztes lépéselőnybe kerül az érmekért folyó csatában, ezért korántsem bemelegítő meccsre kell számítani.

14:55 BHÖK-Spartacus - KPI(III. osztály)

A BHÖK-Spartacus egy félév rutinnal a háta mögött valószínűleg számottevő ellenállást fog kifejteni a KPI-vel szemben, már ha utóbbiak meg tudnak jelenni.

15:30 Just4Fun - Zoknis Hobbitok(III. osztály)

Jobb ellenfelet nem is kaphattak volna a debütáláshoz a Megye lakói, a múlt félévi sereghajtó ha erősödött is, a gólyák eddigi játékukat elnézve, sikerrel kell vegyék az első akadályt.

16:05 Lex Poznan-SPQR - Budapest Rangers(II. osztály)

A Lex Poznan és az SPQR erőit egyesítve próbál visszajutni az I. osztályba, ehhez rögtön a rutinos Bp. Rangers ellen kellene bizonyítani. Utóbbiaknak talán most összejöhet a hőn áhított feljutás, feltéve, ha nem ragadnak be a rajtnál.

Ma tehát elrajtol a PLL 2012. őszi idénye. Várunk minden kedves Szurkolót 10:00 és 16:45 között a C épület III. emeleti labdajáték termébe!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik