Matek - a 8. forduló beharangozója

2464366 24643662464366 2464366
Vágólapra másolva!
2012.04.14. 19:04
Címkék
Háromhetes tavaszi álmából felébredvén, elérkezett a hajrához a Pázmány Labdarúgó Liga. Ebben a szakaszban már előtérbe kerül a számolgatás...

Háromhetes tavaszi álmából felébredvén, elérkezett a hajrához a Pázmány Labdarúgó Liga. Ebben a szakaszban már előtérbe kerül a számolgatás, nem mindegy a gólkülönbség sem egy győzelem esetén. Van, akinek mostanában barátja a matematika, és van, aki már csak reménykedik benne, hiszen az utolsó szót úgyis mindig a számok mondják ki...

Az I. osztályban még várni kell a bajnokavatóra, mivel a Fegyencjárat - FC Vaskapu mérkőzést május 14-re halasztották. Matematikai esélye még az AS Iustumnak és a Fegyencjáratnak van a bajnoki címre, de hangsúly a "matematikai"-n van. A 4. helyezett Los Blancos a bronzéremre még a számok alapján odaérhet, de ugyanakkor figyelnie kell hátrafelé is, mert az egyelőre kieső helyen álló Lex Poznan is "lőtávolon belül" van. Utóbbiaknak viszont nyerni kell a Gradus ellen, hogy még egyáltalán legyen értelme számolgatniuk.

A II. osztály élmezőnye továbbra is sűrű, még az 5. helyezett Smasszer United-nak is van matematikai esélye a bajnoki címre. A 6. helyen álló Pasos United-en azonban már félő, hogy a matematika sem segít, a kiesés elkerüléséhez ugyanis zsinórban három győzelemre lenne szükségük, a míg Smasszer egyetlen pontot sem szerez...

A III. osztályban viszont már hétfőn bajnokot avathatnak, ugyanis ha a KREatin begyűjti a 3 pontot a BHÖK-Spartacus ellen, akkor már senki sem előzheti meg. Az osztályozót érő 2. helyért az AS Iustum II és az SPQR csapnak össze, de matematikai esélye még a KPI-nek is van, hogy odaérjen. Mivel az osztályból kiesés nincsen, az 5.-6. helyezett BHÖK-Spartacus és Just4Fun inkább a presztízsért fognak játszani.

Lássuk hát a párosításokat!

11:10 Gradus – Lex Poznan (I. osztály) HALASZTVA május 14-re

(A Lex Poznan, 7 vereség után most már az életéért küzd a Gradus ellen. Egy esetleges győzelemmel is csak életben tartják a reményeiket a kiesés elkerülésére, ennél rosszabb eredmény azonban a búcsút jelenti az első osztálytól. Szerencséjükre a 9. fordulóban a szintén "elérhető" Los Blancos ellen játszanak, majd a 10. fordulóban a Gradus és a Blancos egymás ellen, úgyhogy két győzelemmel egyiküket megelőzhetik, bár a gólarány is számítani fog ebben az esetben. A Gradus csapata sem lehet biztos a dolgában, tehát nagy a tétje a meccsnek, ami az izgalmakat garantálja, sőt, talán még a látványos játékot is, hiszen a "célfutball" eddig sem volt jellemző egyik csapatra sem. Vesztenivaló híján most talán kijöhet, hogy azért egyáltalán nem rossz csapat a Lex Poznan...)

PLL Blog tipp: V

11:55 Fegyencjárat – FC Vaskapu(I. osztály) HALASZTVA május 14-re

A Fegyencjárat kérésére a mérkőzést a május 14-i játéknapra halasztotta a két csapat, így a csoport általában legnagyobb érdeklődéssel várt meccse a legvégére marad. Az eredmények alakulhatnak úgy, hogy a bajnoki cím csak ott fog eldőlni...

12:40 AS Iustum II – SPQR (III. osztály)

Mivel a bajnoki címre már gyakorlati esélye egyik csapatnak sincs (az SPQR-nek már matematikai sem), a meccs a 2. hely megszerzéséről fog szólni. Ha a Iustum II összeszedi magát (és játékosait), akkor meg kell nyerje ezt a mérkőzést, ami - figyelembe véve az SPQR fejlődését - még így is nehéz feladat lesz. Az SPQR-t veresége esetén pontszámban beérheti a KPI, de a 9. fordulóban éppen egymás ellen játszanak, ahol eldönthetik a bronz (vagy még fényesebb) érem sorsát.

PLL Blog tipp: H

13:15 AS Iustum – Los Blancos (I. osztály)

Szoros meccsen nyert a 3. fordulóban az AS Iustum, és most is hasonlóan szoros, netán izgalmas meccs is várható. A Isutumnak az ezüsthöz, a Blancosnak pedig a biztos bennmaradáshoz kell a 3 pont, de utóbbiak esetében ez akár még bronzot is jelenthet, maguk dönthetnek róla az utolsó fordulóban a Fegyencjárat ellen. (Ehhez persze meg kell verjék a Iustumot, a Iustum pedig a Fegyencjáratot.) A két, azonos erőt képviselő csapat küzdelmét a pillanatnyi forma és jobb helyzetkihasználás fogja eldönteni, különösen, ha olyan tűzijáték lesz a kapuk előtt, mint a legutóbbi találkozásukkor...

PLL Blog tipp: H

14:00 BHÖK-Spartacus – KREatin (III. osztály)

Az utolsó hely elkerüléséért lépéselőnybe került a BHÖK-Spartacus a Iustum II ellen, legutóbbi fordulóban aratott győzelmével. Nem a véletlen műve volt az eredmény, a csapaton látszik a fejlődés. Ezzel együtt, a KREatin minden bizonnyal díszlépésben fogja bezsebelni a III. osztály bajnoki címét.

PLL Blog tipp: V

14:35 Just4Fun – KPI(III. osztály)

A Just4Fun is javuló játékot mutat, persze kérdés, jót tett-e az erre a félévre összeállt csapatoknak a két hét szünet. Matematikailag még a bronzéremre is esélyesek, de – saját bevallásuk szerint is – csak a BHÖK-Spartacus-szal vívott "különmeccsre" koncentrálnak, ahol viszont előbbiek lépéselőnyben vannak. Éppen ezért nem ártana egy vagy több elvett pont a KPI-től, de ellenfelük sem az a csapat már, ami önmagát (és sokszor a labdát) kereste az első fordulókban, ezért inkább ők tűnnek a meccs esélyeseinek.

PLL Blog tipp: V

15:10 Bíbortógás Fenevadak – Smasszer United (II. osztály)

Eszméletlen hajrát mutatott be a Bíbortógás a legutóbbi fordulóban a Jam-Jam ellen, amivel most vezeti a bajnokságot. Nem tudni, csapatkapitányuk időközben szerzett súlyos sérülése mennyit vesz vissza a lendületükből, de innen a sorsuk a saját kezükben van, tehát ha vissza akarnak jutni az I. osztályba, nyerni kell. A következő ellenfél a Smasszer United, akiknek viszont szintén igyekezniük kell, ha nem akarnak osztályozót játszani. (Sőt, egy látványos –bár eléggé valószínűtlen – Pasos-feltámadás esetén megvan a matematikai esélye a kiesésnek is.) Nem mutat meggyőző játékot ebben a félévben a Smasszer, de mint fentebb már kitértünk rá, olyan sűrű a mezőny, hogy azon sem szabad csodálkozni, ha a dobogón találjuk őket a végelszámoláskor. A két csapat félévét elnézve azonban azt kell mondjuk, nem ők az esélyesek ezen a meccsen.

PLL Blog tipp: H

15:45 Budapest Rangers – Erasmuscle(II. osztály)

Nagy kérdőjel mindkét csapat, mert a játékosállományuk meglenne akár a bajnoki címhez is, de nüanszok (az Erasmuscle esetében pedig a szervezetlenség - lásd ki nem állás az 1. fordulóban) eddig az ellenfeleik javára látszanak dönteni a mérleget. Azonos pontszámmal állnak, 3 pontra az osztályozótól, úgyhogy továbbra is van miért igyekezni. A 3. fordulóban döntetlen volt az eredmény, most is hasonlóan szoros meccsre van kilátás.

PLL Blog tipp: H

16:20 Pasos United – Vaskapu Jam-Jam(II. osztály)

A Pasos esélye már tényleg csak matematikai a bennmaradásra a II. osztályban. Ráadásul soros ellenfelük, aVaskapu Jam-Jam a bajnoki címért küzd, ezért nem engedhet meg magának egyetlen botlást sem. 5 fordulóval ezelőtt sima győzelmet arattak, amire most is kilátás van, azonban a Pasos minden bizonnyal már csak a becsületéért is küzdeni fog.

PLL Blog tipp: V

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik