A vonal - a 9. forduló beharangozója

2464366 24643662464366 2464366
Vágólapra másolva!
2012.04.22. 23:04
Címkék
Az a vízszintes vonal... A csapatok küzdenek, hogy fölötte maradjanak, de ha valakit megelőz, az már visszavonhatatlan. Küzdeni utána is lehet...

Az a vízszintes vonal... A csapatok küzdenek, hogy fölötte maradjanak, de ha valakit megelőz, az már visszavonhatatlan. Küzdeni utána is lehet és kell, de ha az a vonal éppen a kiesést jelöli, akkor már csak a becsületért.Az a vízszintes vonal... A csapatok küzdenek, hogy fölötte maradjanak, de ha valakit megelőz, az már visszavonhatatlan. Küzdeni utána is lehet és kell, de ha az a vonal éppen a kiesést jelöli, akkor már csak a becsületért.

Az elmúlt fordulóban két csapat is tapasztalatot szerzett a vonallal kapcsolatban, ki jót, ki rosszat. A III. osztályban a KREatin a Iustum II veresége okán már bajnokként lépett pályára, és a vártnál szorosabb, de azért sima meccsen múlta felül a BHÖK-Spartacust. a II. osztályban a Pasos United a bajnoki címre és feljutásra törő Jam-Jamtól kapott ki és vált biztos kiesővé.

Az előttünk álló játéknapon is többen küzdenek a vonallal: Az I. osztályban a Lex Poznan az utolsó szalmaszálba kapaszkodik a Los Blancos ellen, ha nem nyer, akkor matematikai esélye még marad a bennmaradásra, de gyakorlati aligha. A II. osztály sűrű mezőnyében akár még bajnokavatás is lehet, de valószínűbb, hogy ez az utolsó fordulóra marad. Valószínűbb, hogy az is akkor derül ki, melyik két csapat fog osztályozót játszani. A III. osztályban a már bajnok KREatin mögött még 3-an pályáznak az osztályozót érő 2. helyre, ami könnyel lehet, hogy 2-re vagy 1-re szűkül a forduló után. A csoport 5.-6. helyezettjeit nem fenyegeti semmilyen vonal, legfeljebb virtuálisan; a BHÖK-Spartacus és a Just4Fun nem csak ebből a szempontból presztízsmeccsét azonban a csapatok elhalasztották május 14-re.

Lássuk hát, mi várható, mérkőzésről mérkőzésre!

11:10 Lex Poznan – Los Blancos (I. osztály)

6 pont és egy mérkőzés a különbség a két csapat között. A Poznan a kiesés, a Blancos az osztályozó elől menekül. Az I. osztályban újonc gólyacsapat jobba annál, mint a helyezése mutatja, de kérdés, képes lesz-e átlépni saját árnyékán. Mint fentebb írtuk ez már tényleg az utolsó esély, a 3 pont is csak arra lesz elég, hogy még egy hasonlóan kiélezett meccset játsszanak a Gradus ellen a pótfordulóban, ahol a gólarány is számíthat. A Blancos féléve szépen indult, ám most ugyanott van, mint a legutóbbi szezonban: az osztályozó környékén. Helyzetüket nehezíti, hogy úgy állnak a Gradus-szal azonos pontszámmal, hogy utóbbiak egy meccsel kevesebbet játszottak. Tehát nincs mese, győzni kell a csont nélküli bennmaradáshoz. Az előjelek ezzel együtt nem rosszak, a legutóbbi fordulóban sokáig tartották magukat a Iustum ellen és utána is megvoltak a helyzeteik, amiket ha most berúgnak, nem lehet gondjuk.

PLL Blog tipp: V

11:55 SPQR - KPI (III. osztály)

Az SPQR múlt heti győzelmével felértékelődött a meccs, gyakorlatilag az ezüstért megy. A KPI-ról sem feltételeztük volna az első fordulók után, hogy két meccsel a vége előtt még az ezüstért fog menni, de ez a helyzet. Igaz, a két csapat jó pozíciójához kellett a Iustum II 6. forduló óta tartó, kritikán aluli teljesítménye. Az eddigiek alapján azonban a KPI esélye inkább matematikai, az SPQR összeérett, most már az ezüst egyértelmű esélyese.

PLL Blog tipp: H

12:30 Gradus – FC Vaskapu (I. osztály)

3 hét szünet után lép újra pályára a Vaskapu, hogy soros ellenfelét ismét eltakarítsa az útból. Csak az lehet a kérdés, hogy a Gradus mekkora ellenállást fejt ki. Abban a tudatban, hogy a bennmaradásuk vagy az osztályozó elkerülése egyáltalán nem ezen, hanem a Los Blancos elleni meccsen fog eldőlni, nem valószínű, hogy túlzottan meg fogják erőltetni magukat. Mindenesetre reméljük, a mérkőzés ezúttal nem marad el.

PLL Blog tipp: V

13:15 Vaskapu Jam-Jam – Smasszer United (II. osztály)

A kisebbik Vaskapunak tapadnia kell a Fenevadakra úgy, hogy közben hátra is kell figyelni, mert a Rangers is csak 3 pontra van és biztosan nem tett még le legalább az osztályozó kiharcolásáról. A Smasszer United teljes létszámban megnehezítheti a dolgukat, a múlt heti felállásban (összesen 4 fővel jelentek meg) viszont aligha. A semleges néző is inkább a fej-fej melletti befutónak és az ehhez szükséges Jam-Jam győzelemnek örülne jobban.

PLL Blog tipp: H

13:50 Fegyencjárat – AS Iustum(I. osztály)

Ezüstmeccsre kerül sor az I. osztályban, bár matematikai esélye még mindkét csapatnak van a bajnoki címre, de ha a papírforma bejön a Vaskapu meccsén, akkor ennek a mérkőzésnek a kezdetére már csak egynek lesz. A két csapat közötti 9 pont ne tévesszen meg senkit: A Fegyencek egy meccsel kevesebbet játszottak. A két legutóbbi találkozásukkor a Iustum győzött, tehát van miért visszavágniuk. Nyugodtan kijelenthetjük, hogy a forduló mérkőzését láthatja a publikum.

PLL Blog tipp: V

14:35 KREatin – AS Iustum II(III. osztály)

A már bajnok KREatin akár fél vállról is vehetné a mérkőzést, de biztosan nem fogja. A Iustum II-nek jelen állás szerint az ezüst is elúszni látszik, ez ellen a csoport legerősebb csapata ellen tehet.

PLL Blog tipp: H

15:10 BHÖK-Spartacus – Just4Fun (III. oszály) - HALASZTVA

A csoport presztízsmeccsét vagy alsóházi rangadóját – ahogy tetszik – nyilván nem az izgalmak végsőkig fokozása miatt, de mégis ezzel az eredménnyel, a május 14-i pótnapon fogják lejátszani.

15:45 Bíbortógás Fenevadak – Erasmuscle(II. osztály)

Az elmúlt héten a Fenevadak bizonyították, hogy csapatkapitányuk nélkül is tudnak nyerni, a sorsuk pedig már tényleg a saját kezükben van. Legutóbb meggyőző játékkal nyertek az Erasmuscle ellen, erre lesz szükség most is. Ellenfelük nem olyan meggyőző, mint az előző félévben, pedig a játékoskeret jó része változatlan. Kérdés, meddig tart a lelkesedésük, annak tudatában, hogy az esetleges osztályozóval és feljutással is legfeljebb "jogutódjaik" helyzetét javítják. Bár jelen állás szerint inkább a III. osztály 2. helyezettjével vívandó osztályozót kell elkerüljék. Annál is inkább, mert utolsó meccsük a Jam-Jam ellen lesz, akik pedig a Fenevadakat üldözik. Nem könnyű helyzet, innen szép meglepetést okozni.

PLL Blog tipp: H

16:20 Pasos United – Budapest Rangers(II. osztály)

A már kiesett Pasos United szívesen összehozna egy becsületpontot-vagy győzelmet, de ehhez a Rangers jelen helyzetében önszántából biztosan nem járulhat hozzá. Az osztályozót még elcsíphetik, de ehhez hozniuk kell a kötelező győzelmet. A Pasos részéről a szép búcsú lehet már csak a cél.

PLL Blog tipp: V

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik