Hajrá előtt - a 7. forduló beharangozója

2464366 24643662464366 2464366
Vágólapra másolva!
2012.03.25. 23:03
Címkék
A tavaszi szünet előtti utolsó fordulója következik kari labdarúgó-bajnokságunknak. Az előttünk álló hétfő után legközelebb 3 hét múlva...

A tavaszi szünet előtti utolsó fordulója következik kari labdarúgó-bajnokságunknak. Az előttünk álló hétfő után legközelebb 3 hét múlva, április 16-án lesz ismét játéknap, ezért a fanatikus szurkolókat ezúton kérjük, hogy vegyék magukhoz szükséges PLL-adagjukat, nehogy elvonási tünetek jelentkezzenek a húsvéti szünet alatt!A tavaszi szünet előtti utolsó fordulója következik kari labdarúgó-bajnokságunknak. Az előttünk álló hétfő után legközelebb 3 hét múlva, április 16-án lesz ismét játéknap, ezért a fanatikus szurkolókat ezúton kérjük, hogy vegyék magukhoz szükséges PLL-adagjukat, nehogy elvonási tünetek jelentkezzenek a húsvéti szünet alatt!

Jó reklámfogás lenne azt írni, hogy még semmi sem dőlt el (a II. osztályra talán ez igaz is), de az I. és a III. osztályban nagyon nagy meglepetésnek kéne történnie ahhoz, hogy ne a Vaskapu, illetve a KREatin legyen a bajnok. A II. osztályú bajnoki cím szempontjából viszont akár döntő jelentőségű is lehet a Vaskapu Jam-Jam - Bíbortógás Fenevadak mérkőzés. Nagy tülekedés lesz még a dobogós helyekért és a kiesés elkerüléséért az I. osztályban. A II. osztálynak úgy tűnik, megvan a kiesője, míg a III. osztályban az 1.-2. helytől lefelé inkább presztízskérdés, ki hol végez.

Mindhárom csoportban lesz tehát olyan meccs, amit érdemes megnézni. A részletek alább olvashatók.

11:10 Gradus – Fegyencjárat (I. o.)

Az osztályozót elkerülni igyekvő Gradus és a felfelé tartó Fegyencjárat meccsével kezdődik a 7. forduló. Februárban, a 2. fordulóban nagy arányú Fegyenc-győzelem született, erre most talán kevesebb az esély, bár a vörösök továbbra is a meccs esélyesei. A Gradus sokszor közel van ahhoz, hogy megszorongassa a papíron erősebb csapatokat, ám igazán "nagy fogása" egyelőre nincs. A Fegyencjáratot ebben a bajnokságban már többen is (Blancos, Iustum) meglepték, a Gradus akkor léphet közéjük, ha a védekezését rendbe teszi. Egy koncentrált Fegyencjárat ellen azonban valószínűleg ez sem lesz elég.

Pll Blog tipp: V

11:55 Los Blancos – FC Vaskapu (I. o.)

Jó kezdés után némileg visszaesett Los Blancos. Nem a Fegyencjárat elleni múlt heti vereség mondatja ezt, sokkal inkább a Gradus ellen elhullatott pontok hiányoznak ahhoz, hogy jobban álljanak. Ismét egy nehéz meccs következik, a Balncosnak - mint ahogy lassan mindenkinek - egy szoros vereség is bíztató lenne, Vaskapunak pedig, ha nem rutinból akarja hozni a meccset és ennek megfelelően komolyan veszi, nem lehet gondja. Igaz, arra se sokan fogadtak az 1. fordulóban, hogy a Blancos megveri a jóval esélyesebbnek tartott Fegyencjáratot...

Pll Blog tipp: V

12:40 Pasos United - Erasmuscle (II. o.)

Az utolsó szalmaszálba kell kapaszkodjon a Pasos, ha most pont, pontok nélkül marad, gyakorlatilag kiesőnek tekinthető. Az Erasmuscle helyzete sem biztos, ezért nyilván ők is mindent be fognak vetni a sikerért. Persze, csak ha nem utazott már haza az ünnepre egy-két játékosuk - ezt náluk sosem lehet tudni. A két csapat első, idénybeli mérkőzésén a négy gól különbség ellenére sem volt annyira egyértelmű az erasmusosok fölénye, így az sem lenne meglepő, ha a Pasos neve mellé végre pont kerülne a tabellán.

Pll Blog tipp: V

13:15KREatin - KPI (III. o.)

Ha valaki még némi gondot okozhat a KREatinnak, akkor az a KPI, akik látványosan feljavultak az elmúlt fordulókban. A Iustum II elleni döntetlen akkor is komoly eredmény, ha az ellenfél tartalékos volt. A KREatinnak 5 pontos előnye tudatában nincs hová igyekeznie, teljesen nyugodtan játszhat.

Pll Blog tipp: H

13:50 BHÖK-Spartacus – AS Iustum II (III. o.)

A papírforma még akkor is Iustum II győzelmet ígér, ha utóbbi csapat továbbra is nélkülözni kénytelen több kulcsjátékosát. A 2. forduló-beli nagy különbség így nem annyira valószínű, de a BHÖK minden bizonnyal örülne pár leeső pontnak, ami sokat érhet a Just4Fun-nal, az utolsó hely elkerüléséért vívott különmeccsükben.

Pll Blog tipp: V

14:25 Lex Poznan – AS Iustum (I. o.)

Az eddig 0 pontos Lex Poznan ha el akarja kezdeni a felzárkózást, akkor itt az ideje. A Vaskapu elleni, az elmúlt fordulóban elszenvedett nagy arányú vereséget el kell felejtsék és a három nyerhető meccsre kell koncentráljanak, amiből az első a Iustum elleni. Nem lesz könnyű ez sem, de ha kiküszöbölik azokat a hibákat, amik a két csapat legutóbbi találkozásakor előjöttek, megszerezhetik első pontjaikat. Egy esetleges vereséggel azonban már az osztályozó is távol kerülhet, különösen, ha a Gradus vagy a Blancos pontot rabol az aktuális ellenfelétől.

Pll Blog tipp: V

15:10 Bíbortógás Fenevadak – Vaskapu Jam-Jam (II. o.)

Nem túlzás azt állítani, hogy a forduló legfontosabb meccse lesz a II. osztály rangadója. A Jam-Jam vezeti a bajokságot, mögöttük 2 ponttal következnek a Fenevadak. A Vaskapu folyamatosan jól teljesít, míg ellenfelük egy kisebb hullámvölgy után ismét magára talált. Igazi háromesélyes rangadónak nézünk elébe. A Jam-Jam-tól tudjuk, mit várhatunk, míg a Bíbortógások játéka továbbra is esetleges: ha teljes létszámmal állnak ki és az az ismeretlen, csak rájuk jellemző faktor is a helyes értéken van, akkor egy osztállyal feljebb sem könnyű ellenfelek. Nem lesz nagy jelentősége annak, hogy ki szerez vezetést vagy lép el 1-2 góllal, hiszen mindkét csapattól láttunk már nagyszerű hajrákat. Ismét egy olyan mérkőzés, amiből 40 percet is szívesen elnézne az ember...

Pll Blog tipp: D

15:45Budapest Rangers – Smasszer United (II. o)

Két, némileg csalódott csapat lép pályára, hiszem akár ők is játszhatnának az első helyért, mint az eggyel korábbi párosítás résztvevői, igaz messze még a vége. Mindeközben hátra is kell figyelni, mert a 3.-5. helyen elég egy pontvesztés, és mindjárt osztályozós helyen találja magát a csapat. A 2. fordulóban nagy arányú győzelmet aratott a Rangers, akik biztos feledtetnék a listavezetőtől elszenvedett legutóbbi vereségüket. A Smasszer számára pedig nem mindegy, hogy bronzérem vagy osztályozó lesz a vége, úgyhogy ismét izgalmas meccsre van kilátás.

Pll Blog tipp: H

16:20Just4Fun - SPQR (III. o.)

A III. osztály bronzérme szempontjából fontos meccs zárja a sort ezen a játéknapon. Az SPQR jelenleg 3., A KPI-vel azonos ponttal, de mivel utóbbiak a listavezető ellen játszanak, itt az idő a szökésre. A Just4Fun játéka egyértelmű fejlődést mutat, nem vallottak szégyent legutóbb a listavezető ellen sem. Ezzel együtt esélyesebb az SPQR, de meccs valószínűleg szorosabb lesz, mint legutóbbi találkozásukkor.

Pll Blog tipp: V

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik