Serie A: hosszabbíthat a magyar támadóval a Torino – sajtóhír

Vágólapra másolva!
2022.07.23. 18:02
null
Sajtóhírek szerint Horváth Krisztoferrel (balról) hosszabbít a Torino (Fotó: Twitter, Torino)
A tuttomercato.web a Corriere di Torinóra hivatkozva arról ír, hogy a Serie A-ban szereplő Torino meghosszabbítja a 20 éves magyar játékos, Horváth Krisztofer 2023-ban lejáró szerződését.

 

A döntésben nagyban közrejátszhat, hogy az ifjú támadó középpályás a csapat legutóbbi két felkészülési mérkőzésén, az Európa-liga-győztes Eintracht Frankfurt, valamint a cseh Mladá Boleslav elleni felkészülési mérkőzésen egyaránt betalált. A portál így idéz a Corriere di Torinóból: „Horváth a legérdekesebb hír a horvát Ivan Juric vezetőedzőnek.”

„A két meccsen szerzett két gól jó jel Juricnak, ám komolyabb következtetéseket egyelőre korai megállapítania. A szombati, Trabzonspor elleni felkészülési meccsen viszont Horváthra összpontosíthat. A magyar játékosnak természetes, kifinomult a játéka, remekül lő távolról és kiválóan ismeri fel a gólhelyzeteket. Ezeket a tulajdonságait a horvát mester még tovább fejlesztheti” – írják.

Horváth 2020-ban került a Torino kötelékébe, a legutóbbi idényt Szegeden töltötte kölcsönben, az NB II-ben harminc meccsen 19 gólt és 12 gólpasszt jegyzett. Futballozni Zalaegerszegen kezdett, pályafutása elején, 2015-ben, 13 évesen súlyos, daganatos betegséggel kellett megküzdenie. Akkor Haladás–ZTE jótékonysági mérkőzést rendeztek azért, hogy segítsenek neki. 2019-ig játszott Zalaegerszegen, előbb a SPAL-ba, s onnan Torinóba került.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik