Serie A: Filippo Inzaghi váltotta Paulo Sousát a Salernitana kispadján

Vágólapra másolva!
2023.10.10. 21:06
A játékosként világbajnok Filippo Inzaghit nevezték ki a korábban a Fehérvárt is irányító Paulo Sousa helyére az olasz élvonalbeli Salernitana labdarúgócsapatánál.

 

Az 50 éves Inzaghi kinevezését kedden jelentette be a Serie A-ban nyolc forduló után még nyeretlen, három döntetlennel és öt vereséggel utolsó előtti salernói együttes.

Elődjét, a februárban kinevezett, 2011 és 2013 között Székesfehérváron dolgozó portugál Sousát azt követően menesztették, hogy vasárnap Monzában sorozatban harmadik bajnokiját vesztette el a gárda úgy, hogy gólt sem szerzett.

A „lesen született” Inzaghi 2012-ben zárta le eredményekben gazdag játékos-pályafutását, amely során az olasz válogatottal 2006-ban világbajnok lett, 2000-ben pedig Európa-bajnoki ezüstérmet szerzett.

Azóta a többi között dolgozott az AC Milannál és a Bolognánál, legutóbb pedig a Regginát irányította, amelyet pénzügyi szabálytalanságok miatt a nyáron zártak ki a másodosztályból. Öccse, Simone az Internazionale trénere, az elmúlt idényben Bajnokok Ligája-döntőig vezette a bajnokságban jelenleg második milánói kék-feketéket.

Filippo Inzaghi a válogatott szünet után, jövő vasárnap a Cagliari elleni hazai bajnokin irányíthatja először a Salernitanát.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik