Milan: megállapodtak a Liverpool támadójával – sajtóhír

K. T. I.K. T. I.
Vágólapra másolva!
2022.05.19. 14:48
null
Divock Origi jó eséllyel távozik Liverpoolból (Fotó: AFP)
Az AC Milan egyezségre jutott Divock Origivel a személyes feltételeket illetően, így a Liverpool 27 éves támadója nyártól Olaszországban folytatja karrierjét – jelentette a The Athletic. A belga támadó jelenlegi megállapodása június 30-án jár le az angol klubnál, s ugyan tartalmaz egy egyéves hosszabbítási opciót, csaknem biztos a távozása. 

 

A The Athletic szerint bár a papírmunka még nem készült el és Origi az ilyenkor szokásos orvosi vizsgálatokon sem esett át, 99 százalékos valószínűséggel kijelenthető, hogy a támadó az AC Milan játékosa lesz.

Origit 2014-ben mintegy 12.5 millió fontért szerződtette a Liverpool, ám az első idényére még kölcsönben visszaküldte korábbi klubjához, a Lille-hez. Később még egyszer, a 2017–2018-as évadban adta kölcsön, akkor a Wolfsburgnak.

A támadó ugyan nyolc év alatt egyszer sem számított fix kezdőnek, kitartott a csapat mellett. Jürgen Klopp, a Liverpoolt 2015 októbere óta irányító menedzser is rengetegszer dicsérte példás hozzáállása, remek mentalitása miatt.

Nyolc év alatt 175 tétmeccs, 41 gól és 18 gólpassz került a neve mellé. Ez idényenként alig 20 fellépést jelent a Liverpoolnál.

Liverpooli góljai közül a legfontosabbat alighanem a 2018–2019-es Bajnokok Ligája-elődöntő-visszavágón lőtte, Trent Alexander-Arnold mai napig emlékezetes, gyorsan elvégzett szöglete után az FC Barcelona kapujába találva. Később csereként beállva a BL-döntőben is eredményes volt.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik