K. T. I.
2020.10.05 10:06 Frissítve: 2020.10.05 14:41

Juventus: kölcsönbe visszaküldenék Münchenbe a brazil szélsőt

A goal.com beszámolója szerint visszatérhet Münchenben Douglas Costa. A brazil labdarúgó 2017-ben épp a Bayerntől érkezett a Juventushoz.

Douglas Costa egyre közelebb a távozáshoz (Fotó: AFP)

Douglas Costa a Serie A első két fordulójában csupán 40 percet töltött a pályán, így finoman fogalmazva sem nevezhetnénk Andrea Pirlo újjáformálódó csapatában alappillérnek. Sajtóhírek szerint a brazil elvágyódik, a goal.com pedig azt is tudni véli, hogy München lehet a következő állomás a karrierjében.

A Juventus egyelőre nem szeretné eladni a 30 éves labdarúgót, ám a helyzet ma estig, azaz a nemzetközi átigazolási piac zárultáig könnyen változhat. A Sky Sports Italia és a goal.com arról számolt be, a torinói klub közel áll a Fiorentina mindkét szélen bevethető olasz válogatott szélsőjének, Federico Chiesának a megszerzéséhez. Az 50 millió eurós transzfer végképp létszámfelettivé teheti Costát. 

A 31-szeres válogatott játékos visszatérése Münchenbe még így is némi meglepetést jelentene. 2017-ben nem megfelelő munkamorálja miatt vált meg tőle a bajor klub. A Juventus előbb kölcsönvette, majd egy idénnyel később 40 millió euróért cserébe ki is vásárolta a Bayerntől. 

Ugyanakkor a német sajtóban többször olvasható volt: Hans-Dieter Flick szeretne a kölcsön után az Interhez visszatért Ivan Perisic helyére még egy klasszikus szélsőt a keretébe. Szélső támadó poszton jelenleg Kingsley Coman, Serge Gnabry és Leroy Sané áll a tréner rendelkezésére, ám mivel mindannyiuk térdével akadt már súlyos probléma, aligha életbiztosítás, hogy a teljes idényt végig tudják vinni hárman a jobb és a bal szélen. 

Korábban Callum Hudson-Odoi esetleges megszerzéséről is lehetett olvasni a Bayernnel kapcsolatban. 

A goal.com szerint – hasonlóan az angol szélső ügyéhez – a Bayern és a Juve Costával kapcsolatban kölcsönszerződésben gondolkodhat. 

2022.11.06 03:00:42

Olasz labdarúgás nemzetisport.hu

A „zebrák” négy egymás elleni mérkőzés után győzték le az Intert.

2022.11.03 00:09:19

Olasz labdarúgás nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Úgy 36 millió euró járna Allegrinek, hiszen még több mint két év van hátra a szerződéséből. Ráadásul nem elhanyagolható szempont, hogy a hosszú távra megoldást jelentő nevek közül jelenleg csak Zinédine Zidane és Thomas Tuchel elérhető.

2022.10.17 21:41:30

Olasz labdarúgás nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A vezetőség pajzsként használja a sérült játékosokat, Pogba és Chiesa visszatérésétől várják a csodát, de ez mellébeszélés. A Juventus stílusa most nem modern, nincs benne dinamika, sok és gyors futás, még kevesebb elöl a kreativitás, és persze a manapság hatékony letámadás, agresszív labdaszerzés sem működik.

2022.10.10 20:50:33

Olasz labdarúgás nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Nyilván nem véletlen Maradona mind sűrűbb emlegetése és a hozzá kapcsolódó párhuzamok. Eddig csak az argentin csillaggal a csapatban tudott bajnoki címet és európai kupát nyerni a Napoli. Márpedig ebben az idényben immár aligha lehet más a cél, mint begyűjteni egy nagy trófeát odahaza vagy Európában, az eddigi szereplés minden reményre feljogosítja a csapatot.

2022.10.08 05:31:49

Olasz labdarúgás nemzetisport.hu

Kikaptak, így továbbra is nyeretlenek idegenben a „zebrák”.