K. T. I. 2020.09.15 14:35 Frissítve: 2020.09.16 14:59

Bayern München: újra szól a régi Hudson-Odoi-nóta

Frank Lampard és a Chelsea nyári nagy bevásárlása után aligha jut állandó játéklehetőséghez az angol klub sokra taksált szélsője, Callum Hudson-Odoi. A Sky Sports beszámolója szerint legalábbis így gondolkodnak Londonban, ezért fejlődése érdekében kölcsönadnák a válogatott támadót.

Hudson-Odoi klubváltása ismét téma a brit sajtóban (Fotó: AFP)

A Sky beszámolója szerint a 19 éves játékos iránt ismét érdeklődik a Bayern München, amely egy éve többször tett ajánlatot a kivásárlására is. Münchenben időközben megszerezték Leroy Sanét a bal szélre, a jobb oldalon pedig Serge Gnabry vált alapemberré. A két német válogatott szélső mellett Kingsley Coman is Hans-Dieter Flick vezetőedző rendelkezésére áll. Ugyanakkor az előző évadot kölcsönben Münchenben töltő Ivan Perisic nem maradt a klubnál. Flick a hírek szerint akár kölcsönszerződéssel is, de szeretne egy játékost a keretbe a horvát labdarúgó helyére, a megfelelő konkurenciaharc érdekében, valamint az esetleges sérülésekre készülve.

Hudson-Odoi iránt Németországból az RB Leipzig, Olaszországból a Juventus mutat érdeklődést.

A háromszoros válogatott játékos 10 percet kapott a Premier League idénynyitóján a Brighton ellen 3–1-re megnyert idegenbeli találkozón. A Chelsea felnőttcsapatában eddig 62 tétmérkőzésen szerepelt, nyolc gólja és 11 gólpassza van nevelőegyesületében.

A Transfermarkt 31.5 millió euróra teszi Hudson-Odoi jelenlegi piaci értékét. Müncheni részről a későbbi opciós jog jelenthet kérdést.  

Valóban gondolkodtam a Bayern München ajánlatán. Nem zártam ki ennek és az új londoni szerződésemnek a lehetőségét sem, de tényleg elgondolkodtam rajta. Volt egy időszak a múlt idényben, amikor eléggé frusztrált voltam a kevés játéklehetőség miatt. Többet szerettem volna a pályán tölteni, mert imádom a futballt. Átgondoltam a helyzetemet, és megnéztem a lehetőségeimet, ugyanakkor tudtam, mindig is ez a klub volt az álmom. Itt szeretnék kulcsemberré válni” – mondta a fiatal angol támadó 2019 őszén, néhány hónappal azután, hogy új szerződést kötött a Chelsea-vel.

Hudson-Odoi megállapodása 2024-ig szól a londoniakkal. 

2020.10.15 19:11:22

Német labdarúgás L. PAP ISTVÁN

BAYERN MÜNCHEN 3. RÉSZ A sorozat harmadik részében a döcögő nyolcvanas évekről esik szó, benne két magyar trénerrel.

2020.10.08 16:17:37

Német labdarúgás L. PAP ISTVÁN

BAYERN MÜNCHEN, 2. RÉSZ. Sikeres bajor csúcstámadások a hetvenes évek futballszínpadán – főszerepben a háromkirályok.

2020.10.04 17:21:34

Német labdarúgás RUSZNÁK GYÖRGY

Többször is a padlóról állt fel a Hertha, de nem lett döntetlen, mert a lengyel csatár négy gólja győzelmet hozott a Bayernnek.

2020.10.03 17:41:33

Német labdarúgás BACSKAI JÁNOS

Kiváló futballal tért vissza a kezdőcsapatba a magyar válogatott védő, az ellenfél kapuja előtt is remekelt.

2020.10.03 13:04:14

Német labdarúgás BACSKAI JÁNOS

A Freiburg fél óráig jól tartotta magát a Dortmund otthonában, de aztán beindult a Haaland, Reus, Reyna hármas.