Inter: november közepéig eldönti Moratti, hogy marad-e

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.10.26. 12:23
Massimo Moratti, az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Internazionale immáron csak kisebbségi tulajdonosa egy közgyűlésen elmondta, november közepéig eldönti, hogy marad-e a milánói együttes elnöke.

Mint ismert, a 68 esztendős üzletember a múlt héten értékesítette tulajdonrészének 70 százalékát az indonéz Erick Thohir javára, így a jövőben már csak 30 százalékban birtokolja az Intert. Azt ugyanakkor még nem döntötte el, hogy elnöki pozíciójáról lemond-e.Mint ismert, a 68 esztendős üzletember a múlt héten értékesítette tulajdonrészének 70 százalékát az indonéz Erick Thohir javára, így a jövőben már csak 30 százalékban birtokolja az Intert. Azt ugyanakkor még nem döntötte el, hogy elnöki pozíciójáról lemond-e.

„Nem hiszem, hogy hatalmas átalakulások lennének a klubon belül, de az új tulajdonosoknak meg kell tanulniuk, hogyan kell vezetni egy egyesületet. Szerintem megalapozottan szeretnének építkezni” – osztotta meg várakozásait a nyilvánossággal Moratti.

„Még nem döntöttem el, hogy elnök maradok-e. Az imént kapott tapsvihar jólesett, de majd meglátjuk az indonézekkel, hogyan cselekedünk a továbbiakban” – mondta az Inter működésében 1995 óta szerepet vállaló elöljáró, akit a közgyűlés előtt nagy üdvrivalgás közepette köszöntöttek az egybegyűltek.

„Az igazgatósági tanács három tagja az én családomhoz tartozik, míg öten Thohir csapatát képviselik. Fontos leszögezni, hogy a klub 30 százalékban még mindig a mi kezünkben van, azért vagyunk itt, hogy aktívan szerepet vállaljunk az Inter mindennapjaiban. November 12-én vagy 15-én döntök a jövőmről. Majd kitaláljuk, hogyan tudjuk úgy működtetni a klubot, hogy az számára a leghasznosabb legyen” – tette hozzá Moratti, majd elárulta, hogy az új többségi tulajdonos a tervek szerint a helyszínen tekinti meg a Livorno elleni november 9-i hazai bajnokit.

A három meccs óta nyeretlen Inter nyolc forduló után az ötödik az olasz bajnokságban, de hátránya már kilenc pont a listavezető Roma mögött.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik