A Napoli és a Liverpool is kiszemelte az Atalanta sikeredzőjét – sajtóhír

T. Z.T. Z.
Vágólapra másolva!
2024.04.17. 15:54
Cagliari v Atalanta BC - Serie A TIM
Gian Piero Gasperinit sztárcsapatok is elcsábítanák az Atalantától (Fotó: Getty Images)
A napokban két igazi sztárcsapattal is szóba hozták az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Serie A) szereplő Atalanta rutinos vezetőedzőjét, Gian Piero Gasperinit: sajtóhírek szerint a Napoli szívesen szerződtetné a trénert, de már a Liverpool érdeklődéséről is hallani lehet. A 66 éves szakembert 2025-ig köti szerződés jelenlegi kenyéradójához.

Mint ismert, a múlt héten Gian Piero Gasperini csapata, az Atalanta 3–0-s győzelmet aratott a Liverpool FC vendégeként az Európa-liga negyeddöntőjének első mérkőzésén, ez az eredmény pedig felkelthette az idény végén távozó Jürgen Klopp utódjára vadászó liverpooliak érdeklődését is. A világ legismertebb játékosügynöke, Fabrizio Romano X-oldalán idézett a szakembertől, akit a Liverpool elleni El-visszavágó előtt a pletykákról is kérdeztek: „Természetesen örülök neki, hogy szóba hoztak a Liverpoollal, mint Klopp helyettese, azonban most csak a meccsre koncentrálok. Az ilyen jellegű hírek nem vonhatják el a figyelmünket, a következő meccsekre kell összpontosítanunk” – idézte az olasz edzőt Romano.

Ettől valamivel komolyabbnak tűnnek az olasz sajtóban olvasható hírek: a football-italia.net szerint ugyanis a Napoli elsődleges jelöltje a kispadra az Atalanta jelenlegi mestere. A nápolyi együttes egy ideje már szeretné megtalálni a hosszú távú megoldást a csapat irányítására, hogy egy teljesen új projektet kezdhessen a klub életében. A Napoli még Rudi Garcíával vágott neki a bajnoki idénynek, őt Walter Mazzarri követte a kispadon, jelenleg a szlovák válogatottat is irányító Francesco Calzona felel a csapat szakmai munkájáért, de ő is csak rövid távú megállapodást írt alá.

A portál szerint Aurelio De Laurentiis, a Napoli elnöke már összeállított egy kívánságlistát a lehetőséges edzőjelöltekről, ezen Gasperini mellett még Vincenzo Italiano, Stefano Pioli és Antonio Conte neve szerepel. Utóbbi egyébként korábban már egyértelműen jelezte: nyitott egy esetleges megállapodásra, ám csak szigorú feltételek mellett vállalná el a munkát.

Egy másik, kifejezetten átigazolásokra specializálódott olasz hírportál, a tuttomercatoweb.com pedig Gasperini szemszögéből közelítette meg a nápolyi szerepvállalását. A portál értesülései szerint a szakembernek tetszik az ötlet, hogy komolyabb célokért harcoljon egy, az Atalantánál erősebb klubbal. Hozzáteszik, hogy – tekintettel az Atalanta korlátaira – Gasperini a lehető legmesszebbre vitte a bergamói együttest, és már új motivációt kereshet, ráadásul az első megbeszélések pozitívak voltak De Laurentiis elnökkel, így újabb tárgyalások várhatóak.

A 66 éves olasz edzőt egyébként 2025 júniusáig köti szerződés az Atalantához, ahol nagyjából évi hárommillió eurót keres. Ezt a fizetést a hírek szerint a Napolinál is elvárná egy két-három éves szerződéshez. 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik