Marchionni volt az utolsó akadály: Felipe Melo a Juventusban folytatja

Vágólapra másolva!
2009.07.09. 22:29
A Juventus leigazolja a Fiorentina brazil válogatott játékosát, Felipe Melót. A középpályás 21 millió euróért és Marco Marchionniért cserébe érkezik Torinóba. Az ügyletet a napokban hivatalosan is bejelentik, miután az utolsó akadály is elhárult a brazil klubváltása elöl: Marchionni ugyanis elfogadta a firenzeiek ajánlatát.
Melót hamarosan bemutathatják a Juventusnál
Fotó: Imago (archív)
Melót hamarosan bemutathatják a Juventusnál
Melót hamarosan bemutathatják a Juventusnál
Fotó: Imago (archív)
Melót hamarosan bemutathatják a Juventusnál

Már kedden kiszivárgott, hogy az Arsenal által is körbeudvarolt Felipe Melo a Juventusban folytatja pályafutását. A két csapat azonban egyelőre nem jelentette be az ügylet létrejöttét.

A Sky Sports Italia szerint a két klub között már szerdán végleges megállapodás köttetett Melóról, a kérdés csak az volt, hogy Marco Marchionni is elfogadja-e a Fiorentina ajánlatát (ez ugye kulcsfontosságú volt a szerződéskötés szempontjából)? Az olasz játékos pedig megegyezett a személyes feltételekben a Fiorentinával, amely a „legvonzóbb” csapat volt számára.

Felipe Melót így napokon belül bemutathatják Torinóban. A játékos 21 millió euróért plusz a Juve középpályásáért cserébe érkezik a torinóiakhoz. A 25 éves brazil öt évre ír alá, és évi 2.6 millió euró lesz a fizetése.

Melo egy évvel ezelőtt 13 millió euróért az Almeríától érkezett a Fiorentinához. Az olasz csapatban az elmúlt szezonban 29-szer lépett pályára a bajnokságban, ezeken a meccseken két gólt szerzett. Június végén új, ötéves szerződést kötött a Fiorentinával, a kontraktust azonban már nem tölti ki a firenzeieknél.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik