Nem élte túl a sérülést: hajnalban meghalt Nagy András ökölvívó

Vágólapra másolva!
2009.05.07. 09:14
Hajnalban, magyar idő szerint két óra körül Melbourne-ben elhunyt Nagy András győri profi ökölvívó – adta hírül a kisalföld.hu. A 23 éves bokszoló edzőmérkőzésen szenvedett súlyos, – s mint később kiderült – végzetes sérülést.
Nagy 23 évet élt
Fotó: budomagazin.hu
Nagy 23 évet élt
Nagy 23 évet élt
Fotó: budomagazin.hu
Nagy 23 évet élt
Egy ausztráliai edzőmérkőzést követően kómába került Melbourne-ben Nagy András egykori amatőr magyar válogatott ökölvívó. A korábbi félnehézsúlyú, kadétvilágbajnoki ezüstérmes sportoló rendkívül súlyos K. O.-vereséget szenvedett, agyában ödéma alakult ki, ezért az orvosok kómában tartották.

Felépülnie azonban nem sikerült az öklözőnek, aki magyar idő szerint ma hajnalban Melbourne-ben életét vesztette.

A kisalföld.hu beszámolója szerint Nagy édesanyja, testvére és menyasszonya, amint tudtomást szereztek a sérülésről, azonnal útnak indultak Melbourne-be. Ausztráliában azonban lesújtó hírt kaptak: az ökölvívó szervezete feladta a harcot, csupán a műszerek tartották életben. Nem maradt más számukra, mint elbúcsúzni a sportolótól.

A magyar bokszoló amatőr karrierje befejeztével horvát licenccel versenyzett a profik között. Huszonhárom éves volt.

CSÖTÖNYI MEGERŐSÍTETTE A HÍRT

„Hajnal négykor értesültem az esetről, információim szerint véletlen baleset okozta a tragédiát, edzőmérkőzésen összefejelt partnerével, és vérömleny keletkezett a fejében – mondta Csötönyi Sándor, a MÖSZ elnöke. – Pénteken és hétfőn is megoperálták, de nem tudtak rajta segíteni. Ez sajnos benne van a pakliban. Nagyon tehetséges bokszoló volt, 19 évesen már felnőtt-világbajnokságon szerepelt. Anyagi problémái miatt állt profinak, amit én nagyon sajnáltam.” (MTI)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik