Erdei Zsolt tökéletes bunyója a nyolcadik címvédést eredményezte

Vágólapra másolva!
2007.06.16. 23:36
Erdei Zsolt, a Bokszvilágszervezet (WBO) félnehézsúlyú világbajnoka megvédte címét, miután szombat késő este a SYMA csarnokban technikai K.O.-val bizonyult jobbnak ellenfelénél, George Bladesnél. „A Bajnok hazatér” elnevezésű gála csúcsmérkőzésén Joe Cortez mérkőzésvezető a 11. menetben szüntette be a találkozót.
Eerdei Zsolt (szemben) győzelme egy percig sem forgott veszélyben
Eerdei Zsolt (szemben) győzelme egy percig sem forgott veszélyben
Eerdei Zsolt (szemben) győzelme egy percig sem forgott veszélyben
Eerdei Zsolt (szemben) győzelme egy percig sem forgott veszélyben

Erdei Zsolt rendkívül érett, világbajnokhoz méltó stílusban küzdötte végig a mecset George Blades ellen. Az egyébként nagyon „ütésálló” indianapolisi bokszoló nem tudott mit kezdeni a magyar világbajnok rendkívül gyors és mindig jókor érkező ütéseivel.

Noha Erdei csapásai közül egyik sem rendítette meg, az amerikai fokozatosan elfáradt, és a mérkőzés hajrájában már csak a szíve vitte előre. A 11. menetre annyira egyértelmű volt már „Madár” győzeelme, Blades pedig már annyira tántorgott a ringben, hogy Joe Cortez, a világ leghíresebb bírója végett vetett a harcnak.

A két, egymást kölcsönösen tisztelő, rendkívül szimpatikus sportember összecsapását Erdei Zsolt technikai K. O.-val nyerte. Lássuk az egyes menetek legfontosabb eseményeit!

1. menet: a mérkőzést Erdei Zsolt balegyenese vezette fel az első percben. A folytatásban is a magyar öklöző dominált a ringben.
2. menet: a találkozó elején óvatosan bánt egymással a két főszereplő, mindketten megpróbálták feltérképezni az ellenfél gyenge pontjait. Az igazi nagy harc még váratott magára.
3. menet: megpróbált kezdeményezően fellépni Blades, ám mindössze fél percig tudta akaratát a magyar öklözőre rákényszeríteni. A folytatásban Madár a ring közepén rendületlenül állva ritmustalan balhorgaival próbálta fárasztani az amerikait.
4. menet: egy jobbegyenes betalált a felvonás elején, természetesen Erdei volt a kézbesítő, amitől Blades egy kicsit megingott. Az orlandói születésű öklöző folytatta, sőt ezt a menetet talán ikszre is hozta – az első hárommal ellentétben.

5. menet: úgy tűnt ez lesz a mérkőzés legunalmasabb periódusa, ám fél perccel a vége előtt Zsolt ismét célba juttatott egy bal horgot, majd egy bal-jobb kombinációval tudatosította mindenkiben, ez a menet is az övé.
6. menet: már egyértelműen Erdei volt fölényben, folyamatosan, mégis megfontoltan ment előre, és egyre több ütést helyezett el az amerikai testén.
7. menet: mindketten úgy gondolták, pihennek egy keveset.
8. menet: most már felütésekkel is operált a címvédő, Blades nem találta Erei kettős fedezékének ellenszerét. Kezdett biztossá válni, hogy az amerikai csak kiütéssel szerezheti meg a világbajnoki övet.
9. menet: Racionálisan boxolt Madár, biztos előnye tudatában semmit sem kockáztatott. Az amerikai mozgása egyre koordinálatlanabb volt.
10. menet: Teljesen elkészült erejével a Honey Boy becenévre hallgató öklöző, Erdei gyakorlatilag már minden ütésfajtát eredményesen alkalmazott.
11. menet: Joe Cortez miután látta, hogy Blades mozgása teljesen szétesett, és gyakorlatilag képtelen a védekezésre, beszüntette a mérkőzést. Erdei Zsolt nyolcadszor védte meg világbajnoki címét!

A találkozó után Erdei az RTL Klub műsorában elmondta: már kitűzte a visszavonulása időpontját, amelyet a mögötte álló mérkőzések száma határoz meg. Ugynakkor közölte azt is: egyelőre nem szeretné elárulni, hogy mikor fejezi be. Hozzátette: a magyar közönség még egy-két alkalommal biztosan láthatja majd hazai pályán bokszolni.

„A Bajnok hazatér” profigála eredményei (SYMA Sport- és Rendezvénycsarnok)

  • 1. Bedák Zsolt (magyar, 6 gy, 0 v, 2 KO) – Kemal Plavci (szerb, 3 gy, 19 v, 2 KO) kispehelysúly TKO 2. m.
  • 2. Hidvégi György (magyar, 14 gy, 1 v, 1 d, 10 KO) – Merick Roberge (francia, 18 gy, 6 v, 7 KO) WBF cirkálósúlyú vb-címmeccs TKO 2. m.
  • 3. Alekszandr Alekszejev (orosz, 11 gy, 10 KO) – Héctor Alfredo Ávila (argentin, 16 gy, 8 v, 1 d, 13 KO) WBO cirkálósúlyú interkontinentális bajnoki címmeccs, KO 1. m.
  • 4. Dieter Roth (német, 13 gy, 9 KO) – Vlado Szabo (szlovákiai, 1 gy, 23 v) nehézsúly TKO 5. m.
  • 5. ifj. Balzsay Károly (magyar, 15 gy, 11 KO) – José Hilton Dos Santos (brazil, 24 gy, 8 v, 1 d, 14 KO) nagyközépsúly KO 5. m.
  • 6. Valerij Brudov (orosz, 33 gy, 2 v, 25 KO) – Firat Arslan (német, 27 gy, 3 v, 1 d, 18 KO) WBA cirkálósúlyú interim vb-címmeccs, 112-116, 116-112, 111-117, megosztott pontozással
  • 7. Dimitri Sartison (német, 19 gy, 13 KO) – Mike Algoet (27 gy, 26 v, 1 d, 11 KO) nagyközépsúly, p. gy.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik