nemzetisport.hu 2019.05.26 09:37 Frissítve: 2019.05.26 10:03

Német Kupa: Fantasztikus 12 év volt – Ribéry a döntő után

Kupagyőzelemmel búcsúzik a Bayern Münchentől Franck Ribéry, Arjen Robben és Rafinha. A szombati Német Kupa-finálé (RB Leipzig–Bayern München 0–3) után Gulácsi Péter csalódottságról beszélt, míg a duplázó Robert Lewandowski szerint végül jó idényt zártak.

 

Arjen Robben és Franck Ribéry utoljára egymás mellett (Fotó: AFP)

„Természetesen nagyon csalódottak vagyunk. Mindent beleadtunk. Az első harminc percben kifejezetten jól futballoztunk, agresszívak voltunk, de ki kellett volna használnunk a helyzeteinket. Ez volt az első döntőnk, nem egyszerű túltenni magunkat rajta. Amit a szurkolóinktól kaptunk, egyszerűen fantasztikus. Összességében azt hiszem, büszkék lehetünk magunkra” – értékelt Gulácsi Péter, a lipcseiek magyar kapusa.

„Nagy a csalódottság, nem érdemeltünk ilyen vereséget. Az első félórában domináltunk, közel voltunk a vezetés megszerzéséhez. Aztán kaptunk egy gólt, ez megváltoztatta a játék képét. Három nagy helyzetünk is volt, egyiket sem használtuk ki, így nehéz a Bayern ellen” – fogalmazott Ralf Rangnick, az RB vezetőedzője.

„Jó ellenféllel játszottunk, a Leipzig szépen futballozott, de ma nekünk jött össze, jól teljesítettünk. Egy ilyen döntő mindig különleges, pláne ilyen hangulatban. Egész életemben emlékezni fogok rá, mennyi mindent elértünk. Fantasztikus tizenkét év volt” – így a búcsúzó Franck Ribéry, aki a 24. trófeáját szerezte meg a müncheni együttessel.

 
Csupa szív páros, egy felejthetetlen müncheni duó – búcsúzik a Robbéry

„Csak egy cél lebegett a szemünk előtt, a kupagyőzelem. Nagyon-nagyon elégedett vagyok, jól játszottunk, meggyőző teljesítményt nyújtottunk. A győzelmet természetesen a búcsúzóknak, Francknak, Arjennek és Rafinhának is ajánljuk. Végül egy nagyon jó idényt zártunk” – mondta a duplázó Robert Lewandowski, aki hat kupadöntős góljával rekorder lett Németországban.

„Kiváló érzés két trófeával búcsúzni. Amikor az oldalvonalnál álltam és becseréltek, még nem dőlt el a mérkőzés. Nagyon kellett koncentrálnom, aztán szereztünk gyorsan két gólt és élvezhettük a játékot. Most jön az ünneplés, aztán hogy hogyan tovább? Még mindig nem tudom. A Bayernnél ezzel vége, de ezek a napok most erről szólnak” – nyilatkozott a tíz év után elköszönő Arjen Robben.  

„Ahogy vártuk, a Leipzig kemény ellenfél volt, tavasszal nagyon jól szerepelt, ezt ezen a meccsen is láthattuk az első harminc percben. Aztán valamivel offenzívebben játszottunk és Neuer kétszer is kisegített minket. Megérdemelten győztünk. Nagy ünneplés következik most” – mondta Niko Kovac, az első, aki játékosként és edzőként is duplázni tudott Németországban. A 47 éves szakember a találkozó után egy megafon segítségével érzelemdús köszönőbeszédet mondott a szurkolóknak. 

A Bayernnél vasárnap kora délután veszi kezdetét a szokásos ünneplés München főterén, a Marienplatzon.

 

NÉMET KUPA
DÖNTŐ, BERLIN, OLIMPIAI STADION
RB Leipzig–Bayern München 0–3
(Lewandowski 29., 85., Coman 78.)

2020.12.05 18:14:37

Német labdarúgás M. G.

Gulácsié a mérkőzés védése, Orbán csereként állt be, hat gól és ötcsillagos futball a Bundesliga-rangadón.

2020.11.30 21:45:00

Német labdarúgás MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. A koncepció kialakítása szövetségi hatáskör. Ez nem Joachim Löw hibája. A német futballválogatott bajainak alfája és ómegája nem a szövetségi kapitány, ő csak része a nagy egésznek.

2020.11.28 14:56:04

Német labdarúgás RUSZNÁK GYÖRGY, VÉGH JÁNOS

Ráijesztett a Stuttgart a Bayernre, Dortmundban nyert a Köln • Sallai Roland megsérült, nem léphetett pályára.

2020.11.22 14:57:53

Német labdarúgás RUSZNÁK GYÖRGY

Sallai csapata meglepetésre hazai pályán vesztett az eddig nyeretlen Mainz ellen.

2020.11.21 18:00:01

Német labdarúgás M. G.

Gulácsi kezdő volt, Orbán a szünetben állt be, a Frankfurt nem érdemtelenül harcolt ki döntetlent.