Edzősors: patthelyzet a bíróságon Petry és a Hertha között

I. SZ.I. SZ.
Vágólapra másolva!
2021.06.17. 15:55
null
Petry Zsolt szeretne a Hertha alkalmazottja maradni (Fotó: Dömötör Csaba, archív)
Patthelyzet alakult ki Petry Zsolt és a Hertha BSC között a berlini munkaügyi bíróságon. A magyar szakember ugyanis nem fogadja el szerződése megszüntetését, míg a klub leszögezte, nem dolgozhat nála többé a kapusedző.

Mint ismert, Petry Zsoltot áprilisban a Magyar Nemzetnek adott interjújában kifejtett politikai véleménye miatt menesztette a Hertha.

A szakembernek azonnali hatállyal felmondtak, a szerződését június 30-ával szüntetnék meg. A Bild úgy tudja, a hét elején találkoztak a klub képviselői Petryvel és az ügyvédjével. A cél a közös megegyezéssel való szerződés bontásról való paktum volt, de gyorsan kiderült, hogy ez nem fog sikerülni.

Petry a Bild szerint a berlini munkaügyi bíróság előtt közölte, szeretne a Hertha alkalmazottja maradni, mire Johan-Michel Menke, a klub jogásza kijelentette, nincs visszaút a Herthához, erről szó sem lehet.

Petry ügyvédje szerint hibásan fordíthatták le németre Petry szavait, az interjú végleges szövege nem tükrözhette teljesen a szakember mondandóját, illetve kétségbe vonta a szabad véleménynyilvánításhoz való jogot is.

Az ügy tovább húzódik, lehetőség van a bíróságon kívüli megegyezésre is, bár ez a héten történtek fényében a Bild szerint nehezen elképzelhető.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik