Bayern: „Számunkra a BL a világ legjobb versenysorozata”

M. D.M. D.
Vágólapra másolva!
2021.04.20. 18:12
null
A Bayern München álláspontja egyértelmű (Fotó: AFP)
„Számunkra a Bajnokok Ligája a világ legjobb versenysorozata” – idézi Karl-Heinz Rummenigge vezérigazgatót az új európai Szuperligához való csatlakozást megtagadó Bayern München keddi közleménye.

 

A bajor klub a hivatalos honlapján megjelent nyilatkozatában egyértelművé tette, nem kíván részt venni a tizenkét európai topklub által megalapított elitsorozatban.

„Pártoló tagjaink és szurkolóink elutasítják az európai Szuperliga ötletét – kezdte Herbert Hainer klubelnök. – A Bayern Münchennél az a vágyunk és a célunk, hogy az európai klubok megéljék azt a csodálatos és érzelemdús versengést, amit a Bajnokok Ligája nyújt, és hogy az UEFA-val közösen fejlesszük ezt a sorozatot. A Bayern nemet mond a Szuperligára.”

Hainerhez csatlakozott a bajor egyesületet működtető gazdasági társaság vezérigazgatója, Karl-Heinz Rummenigge, akit kedden beválasztottak az UEFA végrehajtó bizottságába.

„Az igazgatóság nevében szeretném egyértelművé tenni, hogy a Bayern nem fog részt venni a Szuperligában. Kiállunk a Bundesliga mellett. Mindig is nagy megtiszteltetés volt számunkra, hogy Németországot képviselhetjük a Bajnokok Ligájában. Mindannyian szeretettel emlékszünk vissza a 2020-as lisszaboni BL-döntőre (amelyet a müncheni együttes 1–0-ra megnyert a Paris Saint-Germain ellen – a szerk.), az ilyen örömteli pillanatokról nem lehet megfeledkezni. A Bayern számára a Bajnokok Ligája a világ legjobb klubsorozata” – szögezte le Rummenigge.


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik