Bayern: ha a City nem adja Sanét, jó lesz Sané is – sajtóhír

T. I.T. I.
Vágólapra másolva!
2019.08.05. 11:56
null
A Bayern újabb trükkel próbálkozik Leroy Sané meggyőzéséhez (Fotó: AFP)
A Kicker információi szerint a Bayern München ajánlatot készül tenni Sanéért, ám ezúttal nem a Manchester City szélsőjéről van szó, hanem a 16 éves testvéréről, a Schalke U17-es együttesében pallérozódó Sidi Sanéról.

 

Nem idegen a világfutballban, hogy egy-egy sztárjátékost a családján keresztül próbáljon megnyerni magának egy klub. Olaszországban például Gianluigi Donnarumma 2017-es szerződéshosszabbításakor volt fontos szempont, hogy az AC Milan a cseresorba szerződtette kilenc évvel idősebb fivérét, a szintén kapus Antonio Donnarummát.

Valami hasonló trükkre készülhet most a Bayern München is, amely hosszú hónapok óta próbálja megszerezni a Manchester Citytől a német válogatott Leroy Sanét. A bajor együttes szerződtetné a szélső 16 éves testvérét, a Schalke U17-es együttesében játszó Sidi Sanét, akit önmagában is a német futball nagy ígéretei közt tartanak számon.

Sidi Sané csatárként bevethető, persze 16 évesen még formálódhat a játéka. A Bayern 2016-ban a Bild szerint már érdeklődött iránta, ám akkor egy sérülés miatt kútba esett a megállapodás.

A Bayernnél korábban is megfordultak testvérpárok, például a klubikon Bastian Schweinsteiger két évvel idősebb fivére, Tobias 2012 és 2015 között volt a B-csapat tagja; Mario Götze 2013-as szerződtetése után egy évvel Felix Götze került a müncheniek akadémiájára; Franck Ribéry 12 évvel fiatalabb testvére, Steevenszintén lejátszott három év alatt 50 bajnokit a tartalékoknál.

Az ötlettel sokat nem veszíthet a bajor klub vezetősége: ha Sidi miatt még vonzóbbá válik München Leroy Sané számára, nyert ügyük lehet. Ha pedig a Manchester City nem engedi el a szélsőt, még mindig lesz egy Sané, akit a várt sztárigazolás miatt elhalasztott klubfotózásra beültessenek

Halkan jegyezzük meg, Leroy bátyja, Kim szintén futballista, igaz, tétmeccsen 2017-ben, a német negyedosztályban lépett pályára legutóbb.


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik