H. T. 2020.07.03 09:02 Frissítve: 2020.07.03 13:48

Bayern: eldőlt, Leroy Sané Münchenbe igazolt – hivatalos

A német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Bayern München a hivatalos oldalán bejelentette, hogy szerződtette a Manchester Citytől Leroy Sanét.

 

Leroy Sané 2025-ig szóló megállapodást írt alá (fcbayern.de)Végéhez érkezett a Sané-saga, a 24 éves szélső ötéves megállapodást írt alá a Bayern Münchennel. Mint ismert, a német bajnok már tavaly nyáron kivetette hálóját a Manchester City futballistájára, aki azonban augusztusban súlyosan megsérült, az üzlet pedig akkor meghiúsult.

Időközben arról is hallani lehetett, hogy a két fél álláspontja távolodik egymástól, de a koronavírus-járvány időszakában ismét egyre gyakrabban láttak napvilágot a hírek, hogy a szélső Münchenbe költözhet.

Később Pep Guardiola is elismerte, hogy a német válogatott játékos nem hosszabbítja meg 2021-ben lejáró szerződését, s megfelelő ajánlat esetén már idén nyáron távozhat.

Nos, pénteken pont került az ügy végére, Sané ugyanis hivatalosan is aláírta a szerződését. „A Bayern München hatalmas klub, óriási célokkal. Alig várom az új kihívásokat, és hogy megkezdjem az edzéseket a csapattal. Hansi Flicket ismerem már, együtt dolgoztunk az U21-es válogatottban, nagyon jó kapcsolatot ápoltunk. Annyi trófeát szeretnék gyűjteni a Bayernnel, amennyit csak lehet, a csúcs pedig a Bajnokok Ligája” – fogalmazott a játékos.

 
Íme, Sané mezszáma – ezzel egy távozó is megvan! 
Guardiola: A legjobbakat kívánjuk Sanénak Münchenben

„Leroy különleges futballista, aki egyértelmű erősítést jelent. Szeretnék köszönetet mondani a Manchester Citynek a bizalmas és konstruktív tárgyalásokért, mindemellett köszönöm Herbert Hainer elnökünknek, aki ebben a nem egyszerű időszakban is a kezdetektől fogva támogatta az átigazolás létrejöttét” – mondta Hasan Salihamidzic sportigazgató.

„Nagyon boldogok vagyunk, hogy Leroy Sanét a Bayern Münchennél üdvözölhetjük. Ő egy kiváló játékos, ezt bizonyította is az utóbbi években, különösen a nemzeti válogatottban. Célunk, hogy a legjobb német futballisták a Bayernben szerepeljenek, Leroy szerződtetése pedig alátámasztja ezt az utat. Gratulálok Hasan Salihamidzicnak, hogy tető alá hozta a transzfert” – így Karl-Heinz Rummenigge, a klubot működtető gazdasági társaság vezérigazgatója.  

Sané február végén már visszatért a Manchester City U23-as együttesében, a felnőtteknél pedig június 22-én, a Burnley elleni bajnokin lépett ismét pályára a keresztszalag-szakadása után.

A két klub nem közölte Sané árát, míg a német sajtó napokkal ezelőtt arról számolt be, hogy a labdarúgó 50 millió euró alatti összegért érkezik új csapatához, és a fizetése sem éri majd el az évi bruttó 20 milliót. 

Sané a bajorok harmadik nyári igazolása: Alexander Nübel ingyen érkezett a Schalkétól, az ígéretes francia védő, Tanguy Nianzou Kouassi pedig a PSG-től – szintén szabadon igazolhatóként.

2021.01.17 14:50:19

Német labdarúgás BACSKAI JÁNOS

Sallai Rolandék nem felemelt kézzel érkeztek a müncheni hóesésbe, de egy góllal jobbak voltak a bajorok.

2021.01.16 13:18:51

Német labdarúgás BACSKAI JÁNOS

Örülhet a Bayern München, a lipcseiek csak döntetlent játszottak a jó formában lévő Wolfsburg otthonában.

2021.01.14 12:07:48

Német labdarúgás KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN

Nem is annyira a Kiel elleni kupakudarc, inkább a hónapok óta romló mutatók aggaszthatják a münchenieket.

2021.01.12 21:08:12

Német labdarúgás MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. Amikor a Schalke elleni 0:4-gyel hivatalosan is véget ért a Tasmania kalandja, Linken mester így összegzett: »Olyanok voltunk, mint az a magasugró, aki addig legfeljebb százhetven centit ugrott, aztán pedig a biztos kétméteres ugrókkal kellett párbajoznia«.