Bayern: a második nagy fogás, Hummelst is megvették!

Vágólapra másolva!
2016.05.10. 12:48
null
Már megint a Dortmundot „találta meg” a Bayern: Hummels visszamegy Münchenbe (Fotó: Reuters)
A Borussia Dortmund labdarúgócsapata hivatalos közleményben tudatta, hogy eladta az FC Bayern Münchennek Mats Hummelst.

A Dortmund világbajnok csapatkapitánya április végén jelezte, hogy a Bayernbe akar igazolni. A Dortmund közleményben válaszolt, jelezve, hogy csak akkor viheti a rekordbajnok a BVB klasszisát, ha kifizeti „rendkívül magas” kivásárlási árát. A Bayern ezt megtette.

A Borussia Dortmund bejelentése szerint Hummels 2016. július 1-jén szerződik a Bayernbe, tizenkét hónappal szerződése lejárta előtt. A két klub kedden mindenben megegyezett. Hummels 2021-ig ír alá a Bayern Münchenhez.

„Nem volt ez könnyű döntés nyolc és fél év sikeres dortmundi szereplés után. Mindig is büszke leszek arra, hogy a BVB mezét viselhettem, és tagja lehettem ennek a nagyszerű csapatnak. Mielőtt visszatérnék szülővárosomba, lesz még egy feladatom, társaimmal közösen: Dortmundba vinni a Német Kupát. Mindent beleadok a pályán, hogy ez sikerüljön. Köszönöm a csapattársaimnak, az edzői stábnak és a szurkolóknak ezt a csodálatos időszakot” – közölte Hummels.

A Bayern München kedden Hummels előtt a portugál Renato Sanches megszerzését jelentette be, a fiatal játékos a Benficától érkezik.

A müncheni szurkolóknak nem kell aggódniuk a csapat jövőjéért, miután Manuel Neueren és Thomas Mülleren kívül Jérome Boateng, David Alaba és Javi Martínez szerződése is 2021-ig szól, míg Joshua Kimmiché és Douglas Costáé 2020-ig.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik