Bayern: 24 évesen nem tudja, milyen érzés nem bajnoknak lenni

R. B.R. B.
Vágólapra másolva!
2020.06.17. 13:20
null
Coman nem tudja, milyen érzés másodiknak lenni a bajnokságban (Fotó: AFP)
Lionel Messi 22 évesen Aranylabdát, Kylian Mbappé 19 évesen világbajnoki aranyérmet nyert. Kingsley Coman, a Bayern München francia labdarúgója pedig nemrég töltötte be a 24. életévét, és még nem volt olyan idénye a profik között, amely végén ne került volna bajnoki aranyérem a nyakába…

A guadeloupei szülők gyermekeként Párizsban született futballista 2013-ban, 16 évesen mutatkozott be a Paris Saint-Germain felnőttcsapatában. Ő a francia klub történetének valaha volt legfiatalabban pályára lépő futballistája.

A 2012–2013-as évadban Coman csupán egyszer, a Sochaux ellen 3–2-re elvesztett találkozón játszott a PSG-ben a Ligue 1-ben, ám ez is elég volt ahhoz, hogy az idény végén bajnoki címet ünnepeljen a párizsiakkal. A következő kiírásban kétszer ennyi, azaz két bajnoki meccsen jutott szóhoz – ezzel bezsebelte profi pályafutása második bajnoki aranyérmét.

Comannak 2014-ben, 18 évesen lejárt a szerződése nevelőklubjánál, s a Juventus tárt karokkal várta az ígéretes francia tehetséget, aki első torinói évében első helyen végzett új csapatával a Serie A-ban. A második olaszországi idényében egyszer pályára lépett a bajnokságban, majd kölcsönbe a Bayern Münchenhez került. A Juve a 2015–2016-os évadban is bajnok lett, így az egy mérkőzésen játszó Coman ennek is részese volt.

Ugyancsak a 2015–2016-os kiírásban Coman a Bayernnel a Bundesligát is megnyerte – így egy idényen belül két topligás klubbal lett bajnok.

Coman a bajorokkal – aki időközben végleg megvásárolták őt a Juventustól – azóta minden évben aranyérmes lett a német élvonalban, azaz eddigi nyolc profi idényében összesen kilenc bajnoki elsőséget szerzett. A francia válogatott támadó június 13-án töltötte be a 24. életévét, bőven lesz még lehetősége gyarapítani a trófeagyűjteményét.

Card


A válogatottban Comannak nem volt ilyen „szerencséje”. A 2016-os hazai rendezésű Európa-bajnokságon tagja volt az ezüstérmes francia válogatottnak, ám a két évvel később Oroszországban világbajnoki címet szerző csapatban sérülés miatt nem lehetett ott.

Ha minden igaz, Coman pályafutása során 3 Ligue 1-, 15 Serie A- és 106 Bundesliga-mérkőzésen lépett pályára. Azaz 124 bajnoki találkozó elég volt neki kilenc aranyéremhez. A Transfermarkt adatai szerint a francia élvonalban összesen 39, az olasz első osztályban 552 percet töltött a pályán…

Nem mellesleg a francia játékos mind a három profi klubjával nyert egyéb kupákat is. A nemzetközi porondon azonban még nem ért fel a csúcsra…

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik