Bayern: „Nem sportszerű” – Rummenigge Flick és Salihamidzic ügyéről

K. T. I.K. T. I.
Vágólapra másolva!
2021.04.25. 10:31
null
Rummenigge egyelőre foghatja a fejét… (Fotó: AFP)
Karl-Heinz Rummenigge, a Bayern München ügyvezető elnöke minél hamarabb megoldást szeretne találni, miután Hansi Flick, a labdarúgócsapat vezetőedzője egy héttel ezelőtt bejelentette, hogy az idény végén távozni akar posztjáról – adta hírül a Magyar Távirati Iroda.

 

„Megállapodtunk, hogy a mainzi mérkőzés után leülünk beszélni" – mondta Rummenigge a Bild am Sonntag című lapnak, az interjút pedig az MTI szemlézte. A listavezető bajorok szombaton 2–1-re kikaptak Mainzban a Bundesligában, így egyelőre nem nyerték meg a bajnokságot.

Az 56 éves vezetőedzőt múlt heti bejelentése után Joachim Löw szövetségi kapitány utódjaként emlegetik, miután a szakvezető a nyári Európa-bajnokság után befejezi a munkát a válogatott élén.

Arra kérdésre, hogy a Bayern kér-e lelépési díjat Flickért, akinek még 2023-ig érvényes a szerződése, Rummenigge ezt válaszolta: „Ha teljesítjük Hansi kérését, és elengedjük, akkor minden érintettnek dolgoznia kell a megfelelő megoldáson, amellyel az FC Bayern is elégedett".

Hozzátette: nagyon elégedettek a vezetőedző munkájával, aki az előző idényben mindent megnyert a csapattal, többek között a Bajnokok Ligájában is a csúcsra ért.

A távirati iroda hozzátette, Rummenigge ezzel együtt védelmébe vette Hasan Salihamidzic sportigazgatót, aki Flick bejelentése után a szurkolók céltáblája lett, szerintük a tréner miatta akar távozni.

„Nem sportszerű, ahogy a közvélemény Hasannal bánik
– fogalmazott Rummenigge az MTI által kiemelt részben. – Jelenleg ő van a célkeresztben, de minden döntést, így természetesen az igazolásokkal kapcsolatosakat, vagy a keretre vonatkozókat az igazgatótanáccsal és a felügyelő bizottsággal közösen hozunk. És az edző is része ezeknek a folyamatoknak.”

 


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik