Hoffenheim: Ilyen kivételes edzőt lehetetlen megtartani – Hopp

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.07.30. 15:10
null
Nagelsmann szerződése 2021 nyaráig szól a Hoffenheimnél (Fotó: AFP)
Nincsenek illúziói Dietmar Hoppnak, a Szalai Ádámot is foglalkoztató Hoffenheim többségi tulajdonosának: a sportvezető tisztában van azzal, hogy egy ilyen kis klub nem tudja sokáig megtartani az év edzőjét, Julian Nagelsmannt.

 

A 30 éves szakember élete első Bundesliga-szezonjában a legjobb négy közé juttatta a Hoffenheimet, nem véletlenül választották meg az év edzőjének. A szerződése ugyan 2021 nyaráig a klubhoz köti, de Dietmar Hopp szerint képtelenség lesz megtartani hosszú távon.

„Egy relatíve kis klubnak egy ilyen kivételes edzőt képtelenség megtartania, nincsenek illúzióim” – nyilatkozta az üzletember a Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung érdeklődésére.

Hopp úgy vélte, nem szabad elvárni a Bajnokok Ligája-csoportkörét az együttestől, amely a playoffba bekapcsolódva olyan ellenfeleket is kaphat, mint a Liverpool, a Sevilla, a Napoli vagy az Ajax. De szkeptikus az új Bundesliga-szezonnal kapcsolatban is, úgy nyilatkozott, a legjobb négy közé jutás megismétlése szinte lehetetlennek tűnik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik